Icon en

Het is feest in Taipei Zoo

er is vandaag een Reuzenpanda-baby geboren
Info en Zomer

Vandaag is het groot feest in de Taipei Zoo in Taiwan.
In 2008 kreeg de Taiwanese dierentuin 2 jonge reuzenpanda's cadeau van China: Tuan Tuan een jongetje en Yuan Yuan een meisje. Ze werden onmiddelijk de lievelingen van het Taiwanese dierentuin publiek.

Er waren lange rijen voor de Zoo want iedereen wilde de bijzondere dieren van dichtbij bekijken. Toen in 2012 bleek in dat Yuan Yuan zwanger was was het hele land in feeststemming en op 6 juli 2013 was het zover: de panda-baby werd geboren!

Baby panda taiwan 01
Baby panda taiwan 02
Baby panda taiwan 03

Toen bleek dat nieuwe moeder Yuan Yuan niet zo goed wist hoe ze de baby moest verzorgen werd de kleine panda achter de schermen verzorgd, in de couveuse. De dierentuinbezoekers konden elke dag naar filmpjes op youtube kijken om te zien hoe het met de baby ging.

De panda baby kreeg een fijn warm bedje met siliconen panda-kruikjes, die niet kunnen lekken. Het dier werd net als mensen-baby's gewogen en gemeten en daarna kreeg het een flesje. Dan maar lekker slapen want dat hebben alle baby's het meest nodig, om te groeien.

Baby panda taiwan 04
Baby panda taiwan 05

De baby-panda heeft nog geen naam want ze is nog te jong om te zien of het een jongen of een meisje is. Dit wordt later bekend gemaakt maar er wordt al veel over gespeculeerd. De drie reuzen-panda's zijn de lievelingen van het Taiwanese publiek, maar de baby in het bijzonder!