SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het grote reptielenboek

van Sterrin Smalbrugge
Info, Nederlandstalig, Wetenschap, Biologie en Dierenboek
Het grote reptielenboek homepage

Het grote reptielenboek
Auteur: Sterrin Smalbrugge
Reptielenfotograaf: Matthijs Kuijpers
Illustrator: Wendy Panders
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: september 2019
Uitgeverij: Luitingh-Sijthof
ISBN13: 9789024586110
Prijs: € 20.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 6 jaar

De mini-monstertjes zijn weg van reptielen, ze houden het meest van varanen maar ook van alle soorten hagedissen. De kameleon, de gekko, het gila-monster, allemaal prachtig! Dan hebben we het nog niet over schildpadden, slangen en krokodillen.

Dus begrijpelijk dat Het grote reptielenboek van reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge hier favoriet is. Sterrin kan boeiend vertellen over de dieren en behalve haar verhalen staan er veel leuke weetjes en belangrijke informatie in dit mooie boek.

Het grote reptielenboek 01
Het grote reptielenboek 02
Het grote reptielenboek 03
Het grote reptielenboek 04

De schitterende foto's zijn gemaakt door natuurfotograaf Matthijs Kuijpers. Die foto's bepalen voor een belangrijk deel de aantrekkingskracht van dit boek. De bijzondere poses, kleuren en het uiterlijk van deze dieren zijn ongelooflijk mooi.

Door het hele boek kom je grappige illustraties tegen,. Die zijn gemaakt door grafisch ontwerpster Wendy Panders. Naast het illustreren van onder andere (kinder)boeken maakt zij prachtige landkaarten en speelse infographics, zoals we op haar website lezen. Kijk zelf maar, haar site is echt een bezoekje waard!

3 stralende sterren voor Het Grote Reptielen Boek, van de luisteraartjes en de voorlezers!