SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Her Right Foot

door Dave Eggers
Engelstalig , Prentenboek, Amerikaans, Geschiedenis en Migratie
Her right foot home

Her Right Foot
Auteur: Dave Eggers
Illustrator: Shawn Harris
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: oktober 2017
Uitgeverij: Chronicle Books
ISBN13: 9781452162812
Prijs: € 20.00 (HC)
Leeftijd: vanaf 9 jaar

In de maand november zetten wij met alle liefde 4 Engelstalige boeken in de schijnwerper. In zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten van Amerika worden de belangrijkste en mooiste kinderboeken gepubliceerd. Het zijn er alleen zoveel voor ons kleine landje! Teveel lijkt het want ze worden lang niet allemaal in het Nederlands vertaald. Deze maand kozen wij er vier uit die onze harten hebben gestolen, ze zijn alle vier heel anders maar ook heel bijzonder. Slechts 1 vand de 4 is in het Nederlands vertaald maar dat vinden wij geen probleem. We beginnen vandaag met:

Her Right Foot van Dave Eggers. Dit is een kinderboek van één onze favoriete schrijvers en daarbij ook een favoriet boek, maar dit boek is niet voor de allerkleinsten. In het boek vertelt Dave Eggers waar het Amerikaanse Vrijheidsbeeld vandaan komt, hoe het is onstaan en wat het betekent. In het bijzonder wat het betekent voor veel Amerikanen maar ook voor vluchtelingen en andere immigranten. Dit is dus geen fictie-boek.

Her right foot 01
Her right foot 02
Her right foot 03
Her right foot 04

De cartooneske illustraties van Shawn Harris in verschillende technieken passen heel goed bij het verhaal. Een heel actueel verhaal over vluchtelingen (inclusief heel veel kinderen) die een veilige plek op de wereld zoeken. Hij laat de ontreddering en het verdriet goed zien, zonder dat het voor kinderen teveel wordt. Gelukkig loopt het goed af, in het boek dan.

Een heel mooi boek dat een heel belangrijk onderwerp aankaart bij kinderen en dat wij graag wereldwijd vertaald zouden zien. Kinderen zijn precies het goede publiek voor dit boek want jong geleerd is oud gedaan. Hopelijk kunnen zij in de toekomst beter met deze problemen omgaan dan de wereld tot nu toe heeft gedaan. Jammer dat dit boek niet in het Nederlands is vertaald!

3 hoopvol stralende sterren voor Her Right Foot, van de lezertjes en de voorlezers!