In eerste instantie waren we in shock, hoe moet dat met onze kleine foodie (van 3) en al onze lekkere, mooie baksels?
Hij heeft al een koemelk allergie mag hij nu ook geen gluten eten? Maar dan denk je gelijk, kom op zeg, er zijn zoveel kindjes met allerlei allergieën. We passen onze baksels 'gewoon' aan. Maar om zelf iets lekkers en moois te bakken zonder gluten valt nog niet mee! Al zijn er nog zoveel recepten en is er nog zoveel glutenvrij bakmeel te koop, je moet er eerst in thuisraken om iets goeds te kunnen bakken.
Dus ga je naar google en kom je in Glutenvrij-land. Wat een openbaring is dat, het aanbod is bizar! Als je in Rotterdam woont ga je kijken waarschijnlijk eerst eens kijken wat je kunt vindern bij de Groene Passage of Eco Plaza, die zijn sowieso al biologisch en vegan. Maar die hebben niet echt veel keus in gluten vrij. Supermarkten Plus (winkel en online), Albert Heijn (de grote vestigingen en online) en Jumbo (idem) daarentegen - onverwacht - juist wel!
Verder vind je op google door het hele land glutenvrije winkels dus waar je ook woont, het komt goed. Bovendien zijn er tig webshops in allergievrije produkten. We noemen er twee: winkelglutenvrij en glutenvrijemarkt. Beiden geven goede service en hebben een groot assortiment maar de tweede webshop heeft de snelste levertijd.
Inmiddels zijn de twee bestelde glutenvervangende producten aangekomen, waarmee we opnieuw gaan broodbakken. We zijn erg benieuwd of deze producten echt de verbetering kunnen geven waarop we hopen.
Wijnsteenzuur bakpoeder van Tammi en de organische bakpoeder en baking soda van Doves Farm Organics zijn wel gluenvrij, het staat ook duidelijk op de verpakking vermeld. Check voor alle zekerheid dus altijd de ingredienten!
Foto's: Gebaksjuwelier
Graag tot dan!