Icon en

Appel-braam Charlotte's

zijn zo lekker!
Herfst, Gebak, Frans en Met vers fruit
Apple blackberry charlottes side ll

De boodschappen voor 4 Charlottes
2 appels (elstar bv)
250 gram bramen
45 ml water
110 gram fijne suiker
een heel casino witbrood
250 gram boter
poedersuiker

Apple blackberry charlottes promo

Heerlijke Franse Charlottes zijn gemakkelijk te maken en snel klaar. In de herfst maken we ze met appel & bramen. De voorbereiding: schil de appels, haal het klokhuis er uit en snijdt ze in stukjes. Was de bramen.

Zo maak je Franse appel-braam Charlottes

Apple blackberry charlottes 01
Apple blackberry charlottes 02
Apple blackberry charlottes 03
Apple blackberry charlottes 04
Doe 3 eetlepels water in een pan, voeg het fruit en de suiker toe. 
Laat het fruit in 2/3 minuten op laag vuur zacht worden. 
Knip cirkels uit bakpapier op maat van de vormpjes. 
Vet ze in dan komt het gebak er straks gemakkelijk uit.
Apple blackberry charlottes 05
Apple blackberry charlottes 06
Apple blackberry charlottes 07
Steek uit het brood een grote en een kleinere ring per Charlotte plus 2 halve boterhammen.
Smelt de boter in een andere pan. Haal het brood door de gesmolten boter.
Bekleed de vormpjes hiermee, kleine ring onderin, halve boterham rondom, druk aan.
Verwarm de oven voor op 180°c. 
Apple blackberry charlottes 08
Apple blackberry charlottes 09
Apple blackberry charlottes 10
Apple blackberry charlottes 11
Vul de vormjes met het zachte fruit, schep ze goed vol.
Zet de grote rondjes, de deksels, op de Charlottes.
Stop de deksels aan de rand een beetje in, met een vork.
Schuif de Charlottes in het midden van de oven.
Apple blackberry charlottes 12
Apple blackberry charlottes 13
Apple blackberry charlottes home
Bak ze 20-25 minuten. Let op! In deze kleine vormpjes zijn ze in 20 minuten al klaar.
Strooi poedersuiker op de dekseltjes en eet ze de Charlottes warm uit de oven.
Mooier staat het als je de Charlottes open serveert. Het fruit is een plaatje, zo mooi.