Icon en

Groeten van Leo

een onvergetelijk verhaal
Leesboek, Geschiedenis, Informatief en leerzaam, Oorlog en Vrede en Verlies
Groeten van leo homepage

Groeten van Leo
Auteur: Martine Letterie
Illustrator: Leo Meijer
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: 2016 (7e druk)
Uitgeverij: Leopold
ISBN13: 9789025861902
Prijs: € 13.95
Leeftijd: 9 - 100 jaar

Groeten van leo sidepic

Waarom vinden wij het belangrijk dat iedereen Groeten van Leo door Martine Letterie leest? Het is een verschrikkelijk maar heel belangrijk verhaal. Het vertelt hoe het korte leven van Leo er uit zag, door de ogen van Leo. Het is zo'n prachtig, hartbrekend verhaal omdat de schrijfster dicht bij de waarheid blijft. Ze laat je meevoelen hoe zij denkt het was voor een klein Joods jongetje, om te leven in zo'n extreem angstige tijd.

Gelukkig is het voor kinderen in Nederland nu moeilijk voor te stellen. Heel goed dat dit boek kindern laat nadenken over wat oorlog doet, vooral nu er wereldwijd zoveel kinderen in oorlogsgebieden of vluchtelingenkampen wonen.

Groeten van leo 01

Wij vinden het geen goed idee om onze mini-monsters het boek alleen te laten lezen. Het is echt een hartbrekend verhaal! Wij lezen het liever samen, maar lees het wel! Hier roept het boek veel moeilijke vragen en emoties op, zodat je er gelijk een goed gesprek bij krijgt. Hoewel de waanzin van de Joden-vervolging en het antwoord daarop van de wereld van toen heel moeilijk uit te leggen blijft. Drie sterren vinden de mini-monsters echt niet genoeg.

De complete, schitterende sterrenhemel voor Groeten van Leo, door Leo en Martine Letterie samen.