Icon en

Groentenspiezen

maar niet van de barbecue
Zomer, Met verse groenten en Vegetarisch
Groenten spiezen sidepic

Boodschappenlijstje
1 rode paprika en 1 gele paprika
6 cherry tomaatjes
4 lente-uitjes
½ courgette
arachideolie
Voor de marinade
2-3 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel suiker
snufje gemalen gember
zeezout & versgemalen zwarte peper

voor de pindasaus
1 eetlepel arachide olie
1 sjalotje, fijngehakt
½ theelepel gemalen chilivlokken
1 teentje knoflook, geperst

1 eetlepel donkerbruine suiker
110 g pindakaas, 100%
150 ml kokosmelk
½ citroen, alleen sap
zeezout & versgemalen zwarte peper

optioneel rijst, om te serveren

De groentenspiezen met pindasaus zouden eigenlijk op de barbecue gaan maar tijdens het marineren betrok de lucht al en twee uur later plensde de regen naar beneden. Dan maar in de pan, de zoveelste bbq die door regen niet doorging deze zomer. Maar eerlijk gezegd, de groentenspiezen smaakten er niet minder goed door!

Zo maak je groentenspiezen met pindasaus

Groenten spiezen 01
Groenten spiezen 02
Groenten spiezen 03

Was de groenten grondig.

Snij de groenten in stukken.

Doe ze in een kom en schud.

Zo maak je de marinade

Groenten spiezen 04
Groenten spiezen 05
Groenten spiezen 06
Groenten spiezen 07

Meet de soya af in een kom.

Voeg de suiker toe.

Voeg de knoflook toe.

Breng op smaak.

Roer de marinade na toevoeging van gember, zout en peper even stevig door.

Groenten spiezen 08
Groenten spiezen 09
Groenten spiezen 10

Roer de marinade door de groenten.

Dek de schaal af met vershoudfolie.

Zet de groenten 2 uur in de ijskast.

Zo maak je de pindasaus

Pindasaus 01
Pindasaus 02
Pindasaus 03
Pindasaus 04

Hak de sjalot fijn en pers de citroen uit.

Verhit de olie op medium vuur in een steelpan.

Fruit de ui en bak de chilipoeder een minuutje mee.

Voeg de knoflook en de bruine suiker toe en bak mee.

Pindasaus 05
Pindasaus 06
Pindasaus 07

Roer er twee eetlepels van de groenten-marinade door.

Roer de pindakaas door en giet de cocosmelk er in beetjes bij.

Laat de saus 2 minuten zacht doorkoken terwijl je blijft roeren.

Zo maak je de spiezen

Wij hebben nog wat ananas dat op moet, dat kan er ook prima aan

Groenten spiezen 11
Groenten spiezen 12
Groenten spiezen 13

Rijg de groenten aan de stokjes.

Verwarm de olie op medium vuur.

Bak de spiezen in de koekenpan.

Warm de pindasaus zachtjes op, als dat nodig is

Groenten spiezen 14
Groentenspiezen home

Bak ze 10-15 minuten en draai ze nu en dan om.

Serveer de groentenspiezen met rijst en pindasaus er bij.