Boodschappenlijstje
800 ml volle melk
200 ml kookroom
1 eetlepel boter
100 gram griesmeel
75 gram suiker
optioneel
rode bessensapsaus
verse aalbessen
We koken een ouderwetse griesmeelpudding. Met bessensapsaus er over is het een echte oud-Hollandse klassieker. De combinatie van de korrelige griesmeel met de zoet-zure rode bessensaus is en was een geliefd toetje bij jong en oud. We maken hem zoals oma dat deed. :)
Zo kook je griesmeelpudding
Vul de puddingvorm met koud water
Roer het griesmeel met de suiker door elkaar.
Doe de melk, kookroom en boter samen in een pan.
Breng het melkmengsel op hoog vuur aan de kook.
Roer de griesmeel/suiker er door en los de suiker op.
Kook het puddingmengsel al roerend in 5 minuten gaar.
Giet het water uit de puddingvorm.
Schenk de pudding in de puddingvorm en laat het afkoelen.
Zet de afgekoelde pudding in de ijskast om op te stijven.
Zet een plat bord op de pudding vorm en keer het om.
Schenk de bessensapsaus over de griesmeelpudding en leg er rood fruit bij