Icon en

Glanzende worteltjes

Een Chinese groente
Bijgerecht, Aziatisch, Met verse groenten en Chinees Nieuwjaar
Glazed carrots sidepic

Boodschappenlijstje
500 g baby worteltjes
180 ml water
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel citroensap
2 eetlepels gesmolten boter
½ theelepel five spice poeder
takjes platte peterselie, fijn geknipt

Glazed carrots sidepicll

Vandaag maken we gekarameliseerde worteltjes op Chinese wijze, morgen het recept voor honing-miso-knoflook-krieltjes uit de oven en op zondag maken we Geroosterde Beijing Kip. Dan is ons menu bijna compleet, alsvast vooruitlopend op het Chinees nieuwjaar.

Zo maak je gekarameliseerde worteltjes

Glazed carrots 01
Glazed carrots 02
Glazed carrots 03
Glazed carrots 04

Schrap de worteltjes en was ze in koud water.

Roer water, suiker en soyasaus door elkaar en zet opzij.

Smelt de boter langzaam, op een laag pitje.

Rol de worteltjes door de gesmolten boter met five spice.

Breng de wortels aan de kook en zet het gas laag.

Glazed carrots 05
Glazed carrots 06
Glazed carrots 07

Roer het soyamengsel en het citroensap door de wortels.

Laat de wortels met de deksel 10 minuten zacht koken.

Neem de deksel van de pan en zet het gas hoog.

Glazed carrots 08
Glazed carrots home

Laat het vocht verdampen in 5 tot 7 minuten terwijl je af en toe schudt.

Snipper de peterselie over de wortels en serveer ze heet.