Icon en

Pittige Indiase curry

met rundvlees en tomaten
Hoofdgerecht, Aziatisch, Met verse groenten en Rundvlees
Indiase curry sidepic

De boodschappen
4 eetlepels zonnebloemolie
500 gram doorregen rundvlees, blokjes
1 medium ui, fijn gehakt
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 theelepel komijn + 1 theelepel coriander
1 theelepel kurkuma + 1 theelepel zwarte peper
1 theelepel chili + ½ theelepel
½ theelepel kaneel + 3 kruidnagels
200 gram tomaten in blik
125 gram biologische yoghurt
1 eetlepel azijn
een snuf suiker & een snuf zout

Indiase curry sidepicll

Deze geurige Indiaase curry is voor kids te pittig, uitzonderingen daargelaten. Wij maken hem met alle theelepels gehalveerd, dan is hij nog steeds lekker pittig maar niet overheersend heet. We halveerden ook de olie, maar maak zelf een keuze. Alle kruiden zijn in poedervorm.

Zo maak je de geurige Indiaase curry

Indiase curry 01
Indiase curry 02
Indiase curry 03
Indiase curry 04
Braad de stukjes rundvlees rondom bruin in de olie.
Schep ze met de schuimspaan uit de pan en zet ze opzij.
Doe de ui en knoflook in dezelfde pan op laag vuur.
Bak ze zacht en licht goudbruin in de olie met de vleessappen.
Indiase curry 05
Indiase curry 06
Indiase curry 08
Draai het gas wat hoger, voeg alle kruiden toe en bak ze 1 minuut.
Het is de bedoeling dat de kruiden geuren, laat ze niet verbranden.
Doe het vlees terug in de pan, voeg de tomaten toe en roer alles door elkaar.
Indiase curry 08
Indiase curry 09
Indiase curry 10
Indiase curry 11
Breng de curry aan de kook en neem de pan van het gas.
Roer de yoghurt en de azijn door de curry.
Breng de curry op smaak met zout en suiker naar smaak.
Zet de pan terug op het vuur en breng de curry aan de kook.
Laat het vlees minimaal 2 uur sudderen met de deksel op de pan of tot het vlees zacht is.
Indiase curry 12
Indiase curry home
Wij koken de nootachtige Basmati rijst bij de curry.
En we zetten er een schaaltje komkommer bij ;)