Icon en

Ga op speurtocht bij Trompenburg Tuinen

met je vakantiepaspoort
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Spelend leren
Trompenburg tuinen sidepic

Trompenburg Tuinen
Honingerdijk 86 (beneden)
3062 NX Rotterdam

Tel: 010 – 233 01 66
E-mail: tuin@trompenburg.nl

Entreeprijzen
    Dagkaart volwassene € 11,-
    Jongeren 13 t/m 25 jaar € 5,75
    Kinderen 5 t/m 12 jaar € 2,-
    Kinderen 0 t/m 4 jaar gratis
Gratis toegang met de Rotterdampas

Trompenburg 01

In de zomervakantie kun je bij Trompenburg Tuinen t/m zondag 20 augustus een leuke speurtocht doen. Wij doen elk jaar mee, met de monstertjes die niet op vakantie zijn en ook dit jaar doen wij weer mee! Onze eerste opdracht is een soort bingokaart, we moeten goed rondkijken of we bladeren, bomen, bloemen en vogels kunnen vinden.

Er zijn diverse opdrachten die je moet doen en dan doorkruis je tegelijk de hele tuin. Dat is geen straf want de tuin is schitterend! En, ook heel leuk, er zijn niet alleen bomen, struiken en bloemen in de tuin te zien. Je komt er ook allerlei dieren tegen!

Trompenburg tuinen 01
Trompenburg tuinen 02
Trompenburg tuinen 03
Trompenburg tuinen 04

Er zijn altijd reigers in de buurt van de beken en vijvers, op zoek naar een lekker visje. Er lopen schapen in de weii, er zijn bijenkasten en onder de bruggen door zwemmen de mooiste, grote Koi karpers in allerlei kleuren. Je moet wel goed kijken, want ze verstoppen zich graag onder de waterlelie bladeren.

Trompenburg tuinen 05
Trompenburg tuinen 06
Trompenburg tuinen 07

Overal waar je komt zie je de mooiste bloemen bloeien, maar we zijn op een expeditie en hebben opdrachten te doen! We volgen een parcours en lopen over dunne balken, zelfs over een klein slootje!

Later maken een fantasiedier van kleine boomstammetjes en takken, (wij geven ons dier voelsprieten en vleugels maar geen foto want je mag het zelf bedenken). We onderzoeken en ontcijferen een code die in de bomen hangt en dat is pas echt puzzelen.

Trompenburg tuinen 12
Trompenburg tuinen 13

Dan valt de regen plotseling met bakken uit de hemel, een goed moment om naar het Theehuis te rennen! We kunnen wel een lekker hete kop thee gebruiken, met iets lekkers erbij. En het lekkers is hier erg lekker!

Opdracht 4 slaan we maar over, door de plensbui is het daar een grote modderpoel geworden. Heel jammer, maar zo kun je helaas niet met je blote voeten over het speciale sensory pad lopen. We beantwoorden de vragen maar met ons brein ipv met onze voeten.

Ook al was het het weer heel wisselend, we hebben alle opdrachten gedaan en het gezochte woord in elkaar gepuzzeld.

We kunnen onze speurtocht inleveren en ondanks de regen het was voor iedereen een superleuke ochtend!