Icon en

Fairy cakes bakken

stap voor stap
Cupcakes, Traktatie en Picknickgerechten
Fairy cakes sidepic
De boodschappen
250 gram boter (kamertemperatuur)
250 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
3 vrije uitloop eieren (kamertemp.)
4 eetlepels melk (kamertemperatuur )
250 g zelfrijzend bakmeel
glazuur en decoratie
300 gram poedersuiker
2 druppels citroensap
voeg water per eetlepel toe
1 piepklein drupje rode voedingskleurstof
strooisel
Fairy cakes sidepicll
Deze super Britse Fairy Cakes zijn een echt kindergebakje. Ze worden altijd heel mooi gemaakt in zoete kleuren en met sprinkeltjes & glitter of met vers fruit. Perfect voor een 's zomers kinder-theepartijtje of een picknick!

 

Zo maak je Fairy Cakes

Fairy cakes 01
Fairy cakes 02
Fairy cakes 03
Fairy cakes 04
Mix de suiker en de boter samen romig.
Schraap de rand van de mixerkom rondom schoon.
Mix de losgeklopte eieren door het beslag.
Voeg de vanille toe en mix er ook snel door.
Fairy cakes 05
Fairy cakes 06
Fairy cakes 07
Klop tot slot de melk in het beslag.
Zeef in drie keer 1/3 van het meel er bij.
Klop het snel door.
Verwarm de oven voor tot 175°C
Fairy cakes 08
Fairy cakes 09
Fairy cakes 10
Fairy cakes 11
Schraap de randen van de kom.
Schep beslag in de vormpjes.
Schuif ze middenin de oven.
Bak de cakejes 15-20 minuten.
Fairy cakes 12
Fairy cakes 13
Laat de cake in de vorm op een rek afkoelen.
Wacht met decoreren tot de cakejes helemaal afgekoeld zijn.
Zo maak je glazuur
Fairy cakes 14
Fairy cakes 15
Fairy cakes 16
Fairy cakes 17
Zeef de poedersuiker in een kom.
Roer er water en citroensap door.
Voeg kleurstof aan het glazuur toe.
Roer het glazuur heel goed door.
Fairy cakes 18
Fairy cakes home
Schep het glazuur op de Fairy cakes en wrijf het uit.
Strooi de sprinkels op het natte glazuur en het laat drogen.
Fairy cakes promo
Wat een gezellig theepartijtje!