SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Er zijn aardbeienmuffins

als zondag's ontbijt
Ontbijt, Lente, Met vers fruit en Muffins
Aardbeien muffins sidepic

Boodschappenlijst
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram fijne suiker
een snufje zout
een biologische citroen, alleen rasp
1 vrije uitloop bio-ei
125 ml biologische yoghurt
100 gram boter, gesmolten
200 gram verse aardbeien

Aardbeien muffins sidepic

De voorbereiding

Aardbeien muffins 01
Aardbeien muffins 02
Aardbeien muffins 03
Aardbeien muffins 04

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil fijn.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in stukjes.

Zet 10 papieren vormpjes in een cupcake-bakblik

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

Zo bak je aardbeienmuffins

Aardbeien muffins 05
Aardbeien muffins 06
Aardbeien muffins 07

Doe meel, suiker, zout en citroenrasp in een grote kom.

Roer alles door elkaar en zet de kom opzij.

Klop het ei los en schuimig in een andere kom.

Aardbeien muffins 08
Aardbeien muffins 09
Aardbeien muffins 10
Aardbeien muffins 11

Klop de yoghurt en gesmolten boter door het ei.

Doe nu de natte bij de droge ingrediënten.

Vouw het in tot het een mooi glad beslag is.

Vouw voorzichtig de aardbeien in het beslag.

Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C hete lucht

Aardbeien muffins 12
Aardbeien muffins 13
Aardbeien muffins 14

Schep het beslag in de vormpjes.

Bak de muffins in 20-25 minuten gaar.

Tot de muffins gerezen en goudbruin zijn.

Aardbeien muffins 15
Aardbeien muffins home

Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Lekker en gezellig, fijne zondag!