SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Er wonen reuzenpanda's

in Ouwehand's Dierenpark Rhenen
Nederlands, Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Meer info hier

email: info@ouwehand.nl

Dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur

Ouwehands dierenpark sidepic

Vandaag gaan we naar Rhenen, naar Ouwehand's Dierenpark waar sinds april 2017 de twee Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya wonen. Puk houdt van Panda's sinds hij Minecraft speelt en nu gaan we ze in het echt zien! Extra leuk is dat op 1 mei 2020 de Panda's een baby kregen, ze heet Fan Xing. Sinds december vorig jaar kun je Fan Xing binnen en/of buiten bewonderen. Puk staat al te trappelen!

Het is erg druk als we aankomen bij het Dierenpark, ondanks het tijdslot, we wachten in een lange rij om naar binnen te gaan. Maar eindelijk is het dan zover, de online tickets zijn gescand en we gaan naar binnen. We kijken op een wegwijzer hoe we bij de dieren komen.

Ouwehands dierenpark 01
Ouwehands dierenpark 02
Ouwehands dierenpark 03
Ouwehands dierenpark 04

We zien veel mooie dieren onderweg naar de reuzenpandas. De Siberische tijger, maar die ligt ver weg te suffen onder een boom. We zien giraffen, een zebra en de flamingo's, die zijn ook mooi! Puk ziet ze vaak in Blijdorp dus hij wil graag verder, want we zijn op speciale panda-missie vandaag.

Ouwehands dierenpark 05
Ouwehands dierenpark 06
Ouwehands dierenpark 07
Ouwehands dierenpark 08

Daar zien we een drom mensen staan met hun camera's en telefoons in de aanslag, dus er op af. Daar is Fan Xing, lekker buiten in de tuin. We kunnen haar heel goed zien en ze is schattig! Ze zit lekker te knabbelen aan haar bamboe en klimt ermee in de boom. Puk vindt haar geweldig!

Ouwehands dierenpark 09
Ouwehands dierenpark 10
Ouwehands dierenpark 11
Ouwehands dierenpark 12

We lopen door een mooie poort naar binnen en boven bij de verblijven aangekomen zien we eerst mama Wu Wen. Ze ligt op een vlonder in een boom te slapen, het ziet er niet zo comfortabel uit maar ze heeft klaarblijkelijk nergens last van. ;))

Dan lopen we naar beneden in de tuin zien we Fan Xing weer, ook zij ligt lekker op de vlonder in de boom. Dan kijken we nog even bij papa Xing Ya naar binnen. Drie keer raden wat hij aan het doen is, bamboe eten natuurlijk!

Panda shop 13
Ouwehands dierenpark 14

Er is helemaal niemand hier, iedereen kijkt buiten naar Fan Xing. Dus wij maken van de gelegenheid gebruik om snel nog even te kijken of Wu Wen soms al wakker is. Maar nee hoor, ze ligt nog in diepe rust. Dan lopen we door de Panda Shop naar buiten.

Weer beneden maken we zelf een foto met een Reuzenpanda in een automaat, die foto wordt naar je gemaild. Daarna gaan we gelijk door naar het ijswinkeltje. Na nog een uurtje pret in de waterspeeltuin zoeken we de auto op.

Wij komen zeker nog eens terug in Ouwehands Dierenpark, want het was een topdag!