Icon en

English muffins

homemade
Brood bakken en Brits
English muffins side
De boodschappen
300 gram tarwebloem
een zakje gedroogde gist
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
15 gram zachte boterblokjes
1 vrije uitloop ei, losgeklopt
170 ml melk
olie om in te vetten
15 g semolina en extra meel (strooien)
English muffins home
Deze English muffins zijn bij ons in Nederland niet zo bekend. Waarmee we ze kunnen vergelijken weten we eigenlijk niet, maar heb je ze eenmaal gegeten dan vergeet je ze niet. Ze zijn erg lekker, zeker als ze thuis gebakken zijn.

Dit gemakkelijke recept van de bekendste broodbakker van Groot Brittanië, Paul Hollywood is heel goed te doen. Het deeg moet wel rijzen natuurlijk en dat duurt het langst.

English muffins 01
English muffins 02
English muffins 03
English muffins 05
Doe meel in de kom, gist en zout aan beide kanten.
Doe de boterblokjes en de suiker erbij in de kom.
Voeg tenslotte het ei en de melk toe aan de inhoud van de kom.
Mix alle ingredienten goed door elkaar met de deeghaak.
English muffins 06
English muffins 07
English muffins 08
Mix tot het een samenhangend deeg is.
Strooi wat meel en kiep het deeg uit de kom.
Vet een schone kom in met olie.
Strooi wat meel op je handen want het deeg is erg plakkerig en het moet nu +/- 10 minuten gekneed worden.

Verwarm de oven voor op de laagste stand.

English muffins 10
English muffins 11
English muffins 12
English muffins 13
Rol het deeg in een bal en laat het 1 uur rijzen in de oven.
Na 1 uur is het deeg verdubbeld in volume.
Strooi wat meel en polenta op de siliconen bakmat.
Kiep het deeg uit de kom op de bestrooide bakmat.
English muffins 14
English muffins 16
English muffins 17
Rol het deeg uit tot ongeveer 2.5 cm dikte.
Steek 8 rondjes van +/- 9 cm in doorsnee uit.
Strooi polenta op bakpapier en muffins.
English muffins 18
English muffins 19
English muffins 20
English muffins 21
Laat de muffins nog een half uurtje rijzen in de oven.
Bak de muffins in de verhitte grillpan op de laagste stand.
Bak ze ongeveer 5-6 minuten aan beide kanten.
Tot de muffins goudbruin met mooie streepjes zijn.
De English muffins smaken superlekker met of zonder boter en de sinaasappelmarmelade die we gisteren maakten. Maar morgen maken we Eggs Florentine naar recept van Sophie Dahl, die smaken ook bijzonder goed op English muffins. Enjoy!