Icon en

Engelse Madeleines

op snazzie's manier
Met chocolade, Gebak en Met vers fruit
English madeleines sidepic

Boodschappenlijstje (8 madeleines)   
100 gram ongezouten boter, zacht      
100 gram gouden basterdsuiker          
100g zelfrijzend bakmeel               
2 grote biologische vrije uitloop eieren        
1 theelepel bakpoeder              
1 theelepel vanille extract       
100 gram kersen- of aardbeienjam
1 eetlepel water
100 gram geraspte chocolade
4 (geglaceerde) kersen, gehalveerd
of 4 aardbeien, gehalveerd

English madeleines homepage

The Great British Bake Off is een geliefd televisieprogramma hier, we kijken ze allemaal. De thuisbakkers, de bekende Britten en de kinderversie, zo leuk! Bovendien bakken de celebs voor een heel goed doel. Het recept van Prue Leith voor British Madeleines komt van hun website maar we passen het recept iets aan. Geraspte gedroogde kokosnoot en glacé kersen lusten de monstertjes niet, maar cakejes met geraspte chocola en verse aardbeien? Heerlijk!

Zo maak je Engelse Madeleines

Verwarm de oven voor op 200°C / 18°0 hetelucht en vet de bakvormpjes in

English madeleines 01
English madeleines 02
English madeleines 03
English madeleines 04

Doe boter en suiker in een kom.

Mix tot het bleek en romig is.

Klop er de eieren door.

Mix er de vanille door.

English madeleines 05
English madeleines 06
English madeleines 07

Dan meel en bakpoeder.

Mix het snel door.

Vul de vormpjes tot 2/3.

English madeleines 08
English madeleines 09
English madeleines 10

Bak de cakejes gaar in 8-10 minuten.

Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.

Tik ze uit de vorm en laat ze afkoelen.

Terwijl de cakejes helemaal afkoelen maak je de decoratie

English madeleines 11
English madeleines 12
English madeleines 13
English madeleines 14

Verwarm de jam met 1 eetlepel water tot smeerbaar.

Rasp intussen de chocolade grof.

Strijk de vloeibare jam bovenop en rondom de cakejes.

English madeleines 15
English madeleines 16

Rol en doop de Madeleines in de chocolade rasp.

Leg een halve aardbei op de cakejes.

Serveer de Madeleines optioneel met stijfgeklopte slagroom. Enjoy!