Icon en

Een Bed&Broodje weekend-uitje

in het laatste herfstvakantie-weekend
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Herfst

Bed&Broodje Ouddorp
Oudelandseweg 13
3253 LN Ouddorp
Zuid-Holland

Contact:
Tel: +31 (0)6 18728579

info@bedenbroodjeouddorp.com

Ouddorp weekend sidepicll

Het laatste weekend van de herfstvakantie hebben we een B&B-mini-huisje geboekt in Ouddorp, op de grens van Zeeland. Op vrijdag is het prachtig weer en we worden er in de namiddag verwacht. Onze monstertjes stuiteren al vroeg door het huis, het is zo spannend!

Wat gaat er allemaal mee? Knuffels? Duh! Maar ook Lego, boeken, de eigen waterflessen, en de ipad natuurlijk. Is er nog wel plek voor de pyjama's en schone kleren? Maar goed dat we geen week gaan! ;))

Het is een mooie rit over het Haringvliet naar Ouddorp en het gaat lekker snel als je uit Rotterdam komt.

Ouddorp weekend 01
Ouddorp weekend 02
Ouddorp weekend 03
Ouddorp weekend 04

Als we aankomen op onze bestemming schijn het zonnetje gezellig door de bomen. We gaan door een tuindeur naar het mini-huisje en het is beeldig! Helemaal omgeven door groen, meer tuin dan we op het eerste gezicht denken. Daar komen we later achter.

We gaan eerst het dorp verkennen! Kijken waar het is en waar we vanavond gaan eten. In het dorp is een grote supermarkt en er zijn veel leuke restaurantjes. Maar het is al gelijk duidelijk, de mini's willen niet uit eten. Ze vinden het huisje zo leuk, ze willen 'thuis' eten. Wat dan? Pannenkoeken! We vragen in het Pannenkoekenhuis of we pannenkoeken to go kunnen krijgen en dat kan, iedereen blij!

Er zijn veel leuke spellen voor iedereen in het huisje en veel boeken. We kunnen ook nog even gamen maar dan is het tijd voor bed! De monsters gaan onder de 'regen'douche, tanden poetsen en pyjamas aan. Dan duiken ze lekker in bed.

De volgende morgen krijgen we al vroeg twee verrassingen: het regent pijpenstelen en om half negen er staat een heerlijk ontbijtje inclusief krant voor de deur!

Ouddorp weekend 05
Ouddorp weekend 06
Ouddorp weekend 07

Maar we vervelen ons niet! Met regenjassen en kaplaarzen aan gaan we de tuin verkennen. We gaan kastanjes rapen, die zijn er in overvloed. In de tuin zijn speeltoestellen met schommels en een grote trampoline. En nog een verrassing, er zijn heel grote, mooi gespikkelde kippen in de tuin.

Dan doen we eerst wat inkopen in het dorp en Varaan mag mee. De andere twee knuffels wachten, voor het raam. We kiezen leuke souveniertjes uit, ook voor de thuisblijvers. We sturen kaarten naar de opa's en oma's en we bestellen avondeten. Dan is iedereen zo nat en koud, we gaan weer naar het huisje. Daar doen we eerst de kachel aan, omdat het koud is en de natte kleren moeten drogen. Dan eten we een boterham.

Er is veel leuks te doen in de buurt, voor vanmiddag. Ook als het regent en de pukken mogen kiezen. Je kunt naar A seal, de zeehondenopvang in Stellendam. Of we kunnen naar Deltapark Neeltje Jans. We zitten er heel dichtbij en het is HET themapark van Zeeland. Er is een heel groot, schittered aquarium met haaien, je bent dicht bij de zeehondjes en er zijn nog veel andere dingen te doen. Maar het huisje met de spelletjes is veel leuker, zeggen de monstertjes. Dankjewel maar ze hoeven niet :o

Maar we blijven niet de hele middag 'thuis'. We gaan eerst naar Pluktuin Bloemenliefde, boeketten plukken voor thuis en voor onze huisdieren-verzorgers. En dan een wonder: de Pluktuin is een groot succes bij de monstertjes en daarna gaan we theedrinken bij Geitenboerderij De Mekkerstee. De cupcakes met sprinkeltjes zijn de lekkerste, ooit!

Ouddorp weekend 08
Ouddorp weekend 09
Ouddorp weekend 10

Als we op onze laatste dag wakker worden is het prachtig weer! Maar vandaag gaan we naar huis dus eerst ons ontbijtje (dat om half negen voor onze deur staat) uitpakken en lekker eten. We schrijven in het Bed&Broodje dagboek om te bedanken voor het fijne weekend en de mini's tekenen er een grote vis in, voor onze lieve gastvrouw. Dan inpakken en op naar het strand, want dat hebben we nog helemaal niet gezien!

De stranden van Ouddorp zijn internationaal beroemd. Ze zijn heel groot en uitgestrekt en onze Noordzee is zo schitterend! Maar eerst een stevige wandeling door de duinen, dan een heel eind door het zand ploegen en dan ben je aan de waterkant. We zijn er stil van, zo mooi is de zee.

Het waait wel aan het strand en het is afwisselend meer en minder bewolkt. Maar het is droog en helemaal niet koud vandaag. De mini-monstertjes gaan heerlijk schelpen zoeken en ze schooieren rond om te zien of er meer schatten te vinden zijn. Wat een fijne afsluiting van ons weekendje weg!

Ouddorp weekend 11
Ouddorp weekend 12

We hebben misschien niet gedaan wat we van plan waren, maar de monstertjes hebben zoveel plezier gehad. Logeren in het leuke huisje met de regendouche en de fijne bedden. Heerlijk buiten spelen (in de regen) in de grote tuin en binnen spelletjes spelen.

Een lekker ontbijtje voor je deur vinden. Grote pannenkoeken met stroop en suiker eten in het knusse, kleine huisje. De schitterende, grote stranden, zo wijds, de mooiste met de Noordzee aan je voeten! De Pluktuin en de Geitenboerderij waren allebei top en zo leuk! Het is echt waar: kinderen hebben niet veel nodig om plezier te hebben, veel minder dan wij denken!

Nu is het echt tijd om naar huis te gaan, de herfstvakantie is voorbij maar we nemen de gevonden vakantieschatten mee!

NB: Nog even over Bed&Broodje
Het knusse 4 persoonshuisje waar wij logeerden was heel privé en netjes ingericht met een handige kleine open keuken. In de keuken vind je alles wat je maar nodig kunt hebben, een ijskast met vriezertje, Nespresso koffieapparaat, inductie-kookplaat en een kleine vaatwasser, zo handig! Er zijn pannen, servies, bestek en er is gezorgd voor alle basis-boodschappen inclusief fruit, koffiecups, thee en zelfs vaatwastabletten (Bekijk het youtube filmje).

Een fijne grote wastafel, de doucheruimte met een regendouche en verwarming. Er zijn lekker veel schone handdoeken en wat je verder nodig hebt, inclusief een fohn. Comfortabele schone bedden, overal goede verlichting, en zelfs nachtlampjes voor de kids. Centrale verwarming, wifi en televisie maar ook bordspellen en speelgoed, tijdschriften en overal boeken. Kaarsjes voor binnen en vrolijke tuinverlichting, Skelters en fietsen in alle maten, buiten-speeltoestellen en dieren.

We hebben hier een superleuk weekend gehad en de monstertjes ook, ze willen hier graag terugkomen. Wij ook want de omgeving is prachtig, het huisje erg comfortabel en zo schoon(!), de verzorging was top en de gastvrouw lief en attent! We hadden het niet beter kunnen hebben dus heel warm aanbevolen!

3+ stralende sterren voor Bed&Broodje, van ons allemaal!