SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Pavlova Kerstkrans

met peren, in rode wijn gepocheerd
Met vers fruit, Taart, Met slagroom en Kerstmis
Kerst pavlova sidepic

Boodschappenlijstje - Pavlova:
6 grote vrije uitloop eiwitten
350 gram fijne suiker
1½ theelepel maizena
1½ theelepel witte wijnazijn
Gepocheerde peren:
75cl fles fruitige rode wijn (zoals shiraz)
250 gram lichtbruine basterdsuiker
2 kaneelstokjes
250 gram bevroren bramen
8 mini-peertjes of 4 grote peren

Om te serveren
250 ml slagroom
125 gram mascarpone
30 gram poedersuiker
schil van 1 sinaasappel, geraspt
takjes citroentijm of munt, optioneel

Een heerlijke, mooie meringue kerstkrans gevuld met slagroom, fruit en fruitsiroop is een indrukwekkend dessert, als afsluiting van een kerstdiner. Maar laat je niet neppen! Dit dessert is makkelijk te maken, zelfs voor beginners, met een beetje geduld. Begin 1 max. 2 dagen van te voren, dat is het belangrijkst, zo maak je de 3 onderdelen in etappes.

Begin met de Meringuekrans

Kerst pavlova 01
Kerst pavlova 02
Kerst pavlova 03
Kerst pavlova 04

Teken een cirkel op bakpapier.

Klop de eiwitten bijna stijf.

Klop de suiker er lepel na lepel door.

Voeg de maizena toe en mix.

Kerst pavlova 05
Kerst pavlova 06
Kerst pavlova 07

Mix de azijn er door.

Klop het eiwit tot het stijf is.

Schep hoopjes meringue in de cirkel.

Verwarm de oven voor op 140°C, hetelucht 120°C

Kerst pavlova 08
Kerst pavlova 09
Kerst pavlova 10
Kerst pavlova 11

Druk er met een eetlepel kuiltjes in.

Bak de kerstkrans 1 uur en draai de oven uit.

Laat de krans 2 uur drogen in de oven.

Bewaar de koude krans in een luchtdichte doos.

Zet de doos weg tot morgen en pocheer het fruit

Kerst pavlova 12
Kerst pavlova 13
Kerst pavlova 14

Schil de peren, verwijder klokhuizen en was de bramen.

Doe de rode wijn, suiker en kaneel in een steelpan.

Voeg de bramen toe en breng het mengsel aan de kook.

Roer tot de suiker is opgelost en laat de bramen 10 minuten heel zachtjes koken

Kerst pavlova 15
Kerst pavlova 16
Kerst pavlova 17
Kerst pavlova 18

Giet het sap door een zeef in een schone pan.

Hou de bramen apart en doe de kaneel en peren er in.

Leg de peren in de siroop en breng aan de kook.

Laat de peren 45-60 minuten sudderen in het wijnmengsel.

Kerst pavlova 19
Kerst pavlova 20
Kerst pavlova 21

Schep de peren in een diep bord en laat ze afkoelen.

Breng de siroop aan de kook, laat het zacht inkoken.
Schenk de siroop over de peren en laat ze helemaal afkoelen.
Kerst pavlova 22
Kerst pavlova 23

Klop de slagroom en mascarpone met de suiker en de rasp.

Schep of spuit de slagroom in de kuiltjes in de Pavlova.

Decoreer de kerstkrans met peren, bramen en druppels siroop, leg er eventueel de kruiden op

Vrolijk Kerstfeest!