Icon en

Een mini-saucijzenbroodje

wordt altijd warm ontvangen
Nederlands, Rundvlees en Snacks
Mini saucijzenbroodjes sidepic

De boodschappen
1 rol bladerdeeg
500 gram gehakt, halfomhalf
2 vrije uitloop bio-eieren
1 uitje, fijn gehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel foelie
1 theelepel gember
2 eetlepels ketjap
50 gram paneermeel
optioneel: fijngehakte peterselieblaadjes

Mini saucijzenbroodjes sidepicll

Als we een stuk bladerdeeg over hebben, dan eten we iets met gehakt die avond. We nemen er iets af om saucijzenbroodjes mee te maken, meestal op mini-formaat. Lekker makkelijk als het gehakt en het bladerdeeg allebei al klaar zijn ;)) Heb je een hele rol bladerdeeg en een pond gehakt, dan maak je de broodjes voor de hele familie!

Zo maak je saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes 01
Mini saucijzenbroodjes 02
Mini saucijzenbroodjes 03
Mini saucijzenbroodjes 04

Doe ei, uitje, alle kruiden, sojasaus en paneermeel bij het gehakt.

Kneed het door elkaat tot alles gecombineerd is.

Snij het deeg in rechthoeken op de gewenste maat.

Klop het ei met een eetlepel melk los en strijk het op het deeg.

Verwarm de oven op 200°C

Mini saucijzenbroodjes 05
Mini saucijzenbroodjes 06
Mini saucijzenbroodjes 07

Rol cylindertjes van gehakt.

Leg ze tussen het deeg.

Druk het deeg stevig dicht.

Mini saucijzenbroodjes 08
Mini saucijzenbroodjes home

Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten goudbruin.

Laat de broodjes iets afkoelen maar eet ze warm!