Icon en

Een mannetje op de maan

Een Zilveren Boekje
Prentenboek, Leesboek, Geschiedenis, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Een mannetje op de maan homepage

Een mannetje op de maan
Auteur: Bies van Ede
illustrator: Eliane Gerrits
Serie: Hollandse Helden - Zilveren boekjes
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Gepubliceerd: 2015
Uitgever: Rubinstein
EAN: 9789047620693
Prijs: € 7.00 (HC)
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Een mannetje op de maan sidepicll

In de Zilveren Boekjes serie komen de Hollandse Helden voorbij (hoewel het woord helden nu niet altijd meer van toepassing is). De mannen en in mindere mate de vrouwen uit onze Vaderlandse Geschiedenis spelen de hoofdrl, zoals Nederlandse kinderen dat vroeger op school leerden.

Het mannetje op de maan is geschreven door Bies van Ede met illustraties van Eliane Gerrits. Met achterin het boekje een pagina met een kort overzicht van het leven van de hoofdfiguur uit het boekje, wis- en natuurkundige/uitvinder Christiaan Huygens.

Een mannetje op de maan 01
Een mannetje op de maan 02
Een mannetje op de maan 03
Een mannetje op de maan 04

De broers Constantijn Jr en Christiaan Huygens kwamen uit een intelligente en gegoede familie. Vader Constantijn Huygens was diplomaat en vertrouweling van de Stadhouder en bovendien een verdienstelijk dichter,

Zoon Constantijn junior was ook een Staatsman/Kroniek schrijver en atronoom, met een grote interesse voor wetenschap. Samen zouden de Huygens broers de telescoop uitvinden waarmee Christiaan zijn beroemde ontdekkingen zou doen. Zoals onder andere de ringen van Saturnus zien en dat alles in de 17e eeuw! Heel leuk voor jonge kinderen, om met zo'n leuk boekje iets van de Nederlandse geschiedenis te leren.

3 mooie sterren voor Het mannetje in de Maan, van de jonge luisteraartjes en hun voorlezers!