SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een lekker verse appelcake

Het is bijna oktober!
Antroposofische knutsels, Met appels, Brits, Herfst, Gebak en Met slagroom
Appelcake sidepic

Boodschappenlijstje                            
200 gram zachte boter + extra              
150 gram fijne suiker                     
3 grote biologische eieren                
1 theelepel vanille extract                    
150 gram bloem
50 gram maizena
2 theelepels bakpoeder
900 gram Elstar appels
Optioneel
200 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker

Appelcake sidepicll

Oktober is de appelmaand, dus vandaag bakken we een lekker verse appelcake, met voor de liefhebbers slagroom er bij. Je kunt de cake ook met poedersuiker bestrooien maar wij doen met slagroom en jij mag zelf kiezen!

Zo maak je een appelcake

Appelcake 01
Appelcake 02
Appelcake 03
Appelcake 04

Mix boter en suiker romig.

Doe er vanille extract bij.

Klop er 1 voor 1 de eieren door.

Tot alles goed gemengd is.

Appelcake 05
Appelcake 06
Appelcake 07

Zeef bloem, maizena en bakpoeder in de mixerkom.

Vouw het in het botermengsel met een spatel.

Vet de bakvorm in en klem bakpapier op de bodem.

Verwarm de oven voor op 180°C

Appelcake 08
Appelcake 09
Appelcake 10
Appelcake 11

Schil en snij de appels.

Schep het beslag in de vorm.

Leg de appelschijfjes in cirkels.

Zet de vorm in het laagste 1/3 deel van de oven.

Appelcake 12
Appelcake 13
Appelcake 14

Bak de cake in 45 -50 minuten goudbruin en gaar.

Laat de cake afkoelen in de vorm, dan op het rooster,

Klop de slagroom stijf terwijl de cake afkoelt.

Appelcake 15
Appelcake home

Serveer de appelcake met de slagroom er naast.

Heerlijk bij de koffie en thee!

Fijne herfst!