De boodschappen
pak filodeeg
50 gram boter
2 zachte peren of blik peren (230g)
100 gram blauwe schimmelkaas (Stilton)
pecan noten
Recept: The Great British Chefs
Op Nieuwjaarsdag zijn deze heerlijke blauwe kaas met peren hapjes snel gemaakt. Met weinig ingrediënten maak je toch iets bijzonders. Wij maakten 6 grote nieuwjaarshapjes maar je kunt met dezelfde hoeveelheid ingrediënten 20 mini's maken.
Zo maak je de hapjes
Omdat de verse peren, die wij liever zouden gebruiken, te hard zijn nemen we zoals in het recept van De Britse Chefs peren uit blik. Laat de peren uitlekken en snij ze in blokjes.
Smelt de boter.
Snij het deeg in vierkantjes.
Vet een muffinblik in.
Verwarm de oven voor tot 180°C
Strijk boter op het deeg.
Druk 3 stukjes deeg in 1 bakje.
Vul ze met blokjes peer.
Verkruimel de kaas er over.
Druk een pecannoot in elk hapje
Bak de hapjes in +/- 10 minuten goudbruin.
Gelukkig Nieuwjaar!