Icon en

Een gouden tip

van snazzie
Info en Nederlands
Snazzie tip sidepic

Wat heb je nodig?
fruit dat blijft liggen
restjes saus
versgemaakte pesto
hummus
passata
citroensap
limoensap
en andere restjes

Snazzie tip sidepicll

Een voorraadje aanleggen in je vriezer is niets bijzonders, altijd handig voor als je een dagje geen zin hebt om te koken. Maar omdat wij proberen niets te verspillen gebruiken wij dezelfde tactiek als bewaarmiddel. Het is eigenlijk begonnen met een van de mini-monstertjes, hij at graag pasta als kleine peuter. Daarom zetten we zijn saus - die we apart maakten met minder ui en kruiden maar meer groente er in geblend - in het ijsblokjes-bakje in de vriezer.

Dat was een klein eureka-momentje want sinds die tijd vriezen we alle restanjes fruit, groente, hummus, pesto, pizzasaus, pastasaus enzovoort in, in nette kleine blokjes. Thuisgemaakt of gekocht maakt geen verschil voor ons. Soms koop je op de markt meer fruit dan nodig is, voor ons is dat geen probleem. Even blenden en in de vriezer, klaar. Voor de kids maken we soms fruit in grappige vormpjes, met ijsblokjes vormen van Ikea komen we een heel eind. We doen de kids daarmee een groot plezier en het werk blijft hetzelfde ;)

Voor smoothies en toetjes bevriezen we fruit dat op het randje van te rijp is, mango's die al wat gaan rimpelen, rijpe aardbeien of teveel frambozen uit de tuin.

Snazzie tip 01
Snazzie tip 02
Snazzie tip home

Blend,

giet,

vries.

Een hele fles passata gekocht en je hebt maar een eetlepel nodig? Vries het in en je hebt je eetlepel altijd bij de hand. Wil je drie eetlepels gebruiken, simpel toch?

Snazzie tip 04
Snazzie tip 05

Lekker, we gaan verse pesto maken! Het is bijna geen werk en de smaak is niet te vergelijken met pesto uit een potje, zo lekker vers! Een nieuw recept blijkt meer te zijn dan we nodig hebben. Het wordt al gezellig druk in onze vriezer :D maar zo kun je pakken wat je nodig hebt.

Snazzie tip 06
Snazzie tip 07
Snazzie tip 08
Snazzie tip 09

Vaak maken we glazuur, jam of vis en dan heeft je recept 1 of enkele thee- of eetlepels citroen- of limoensap nodig. Dus persen we het fruit van de markt en vriezen het sap in. Halve en hele eetlepels citroen ;))

Snazzie tip 10
Snazzie tip 11
Snazzie tip 12

Verse citroenen van de markt, er blijft altijd over.

Die citroenen persen we uit en vriezen we in.

Meet het sap af, halve en hele eetlepels.

Nu heb je altijd vers citroensap bij de hand want het ontdooit heel snel, door de kleine hoeveelheid :))

Snazzie tip 13
Snazzie tip 11

Fijn hoor, zo'n efficiënte keuken! :)))