Icon en

Een gebakken paaseitje

broodje gezond op de paastafel
Met ei, Pasen, Ontbijt en Broodje
Gebakken paaseitje sidepic
De boodschappen per persoon
1 broodje naar smaak, volkoren of wit
wat blaadjes sla
1 of 2 vrije uitloop ei(eren)
1 eetlepel olijfolie
1 of 2 plakje(s) ham
1 kleine tomaat
zeezout & zwarte peper naar smaak
1 kleine wortel
1 rozijntje
 
 
Gebakken paaseitje sidepicll
Vandaag maken we een grappig paasbroodje voor de kids. Het smaakt lekker in het weekend, bij een uitbereid ontbijt. Maar het staat ook gezellig op de paastafel. Het is vers, gezond en snel klaar, je kunt het meeste al voorbereiden.

 

Zo maak je een gebakken paas-ei

Gebakken paaseitje 01
Gebakken paaseitje 02
Gebakken paaseitje 03
Gebakken paaseitje 04
Schrap het worteltje schoon, snij het in dunne reepjes.
Snij de volkoren pistolet over de lengte door.
Was en snij de slabladeren en leg ze op het broodje.
Doe de olijfolie in de pan en bak een ei met een hele dooier.
Snij een tomaat en vouw een plakje gegrilde beenham op.
Gebakken paaseitje 05
Gebakken paaseitje home
Steek het ei cirkelvormig uit met een serveer-ring.
Leg het ei op de sla, geef de dooier pootjes, snavel en oog.
Vrolijk pasen!