SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een cross-over: we maken ananas-beignets

voor Chinees Nieuwjaar
Gebak, Met vers fruit en Chinees Nieuwjaar
Ananas beignets sidepic

Boodschappenlijstje
een rol bladerdeeg
een ananas
50 gram fijne suiker
1 – 2 theelepels kaneel
2 liter zonnebloemolie, om te frituren

Ananas beignets home

Omdat ananas een geliefd fruit is in de Chinese eetcultuur combineren we vandaag onze oud- & nieuwjaars beignet met ananas, in plaats van appel. Een eet-crossover van culturen, speciaal voor Chinees Nieuwjaar.

Zo maak je ananasbeignets

Ananas beignets 01
Ananas beignets 02
Ananas beignets 03
Ananas beignets 04

Snij de ananas in schijven.

Steek cirkels uit bladerdeeg.

Steek ook de restjes uit.

Leg de ananas er op.

Ananas beignets 05
Ananas beignets 06
Ananas beignets 07

Roer kaneel en suiker doorelkaar.

Vul het gat met de kaneelsuiker.

Strijk water op de randen.

Ananas beignets 08
Ananas beignets 09
Ananas beignets 10
Ananas beignets 11

Druk de randen goed dicht.

Druk een vork tegen de rand.

Verwarm de olie tot 180°C

Laat de beignet rustig in de pan glijden.

Ananas beignets 12
Ananas beignets 13
Ananas beignets 14

Bak de beignet in 3 minuten goudbruin.

Draai de beignet nog 3 minuten om.

Laat hem uitlekken op keukenpapier.

Ananas beignets 15
Ananas beignets 16

Druk de beignets met beide kanten in de kaneelsuiker.

Serveer de ananasbeignets lekker bij de thee.

Happy Divali!