SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Donauwelle

Duits chocolade gebak met kersen
Met chocolade, Gebak, Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Met vers fruit
Donauwelle sidepic

Boodschappenlijst
130 gram zachte boter
130 gram fijne suiker
1 vanillestokje
45ml volle melk
3 vrije uitloop bio-eieren
230 gram meel
8 gram bakpoeder
30ml volle melk
12 gram cacaopoeder
500 gram kersen
200 gram pure chocolade
45ml plantaardige olie

Donauwelle homepage

Vandaag bakken we Donauwelle, een heerlijk Duits gebakje met vanille- en chocoladecake. vanille botercrème, chocola en kersen. De vanille botercrème staat in de ijskast, die maakten we gisteren al. De golven van de Donau zie je in de cake terugkomen, als je de cake in gebakjes snijdt. We winden er geen doekjes om, het is even wat werk, maar zijn de Donauwelle het waard? Jazeker!

Zo maak je Donauwelle

Zet 12 gewassen kersen opzij voor decoratie, laat de steeltjes eraan en de pitten erin

Donauwelle 00
Donauwelle 01
Donauwelle 02
Donauwelle 03

Was de kersen.

Verwijder de pitten.

Klop de boter romig in 5 minuten.

Klop de suiker er door.

Donauwelle 04
Donauwelle 05
Donauwelle 06

Klop dan de eieren er door.

Zeef het meel en bakpoeder erbij in de kom.

Mix tot slot de melk er door.

Verwarm de oven voor op 190°C, vet de bakvorm in en leg er een strook bakpapier in

Donauwelle 07
Donauwelle 08
Donauwelle 09
Donauwelle 10

Schep de helft van het beslag in de bakvorm, strijk het glad.

Voeg aan de rest van het beslag de melk en cacaopoeder toe.

Vouw cacao en melk in, maak er een glad beslag van.

Schep het chocolade beslag ook in het blik, strijk het glad.

Druk de kersen in het beslag, zij gaan de Donau golven maken ;))

Donauwelle 11
Donauwelle 12
Donauwelle 13

Bak de cake in 20-25 minuten gaar.

Laat de cake helemaal afkoelen.

Strijk de botercrème bovenop de cake.

Wij maakten de vanille botercrème een dag eerder, maar je kunt het ook maken terwijl de cake helemaal afkoelt

Zet de afgekoelde cake met botercrème er op in de ijskast, terwijl je de chocolade laag maakt

Donauwelle 14
Donauwelle 15
Donauwelle 16
Donauwelle 17

Smelt de chocolade au bain marie.

Roer de olie door de chocolade.

Laat de chocolade afkoelen.

Giet de chocolade op de cake.

Let nu goed op! Laat de chocolade harden maar niet helemaal want je gaat er met een vork golven in trekken

Donauwelle 18
Donauwelle 19

Wij zijn helaas iets te vroeg begonnen met de golven!

Snij de cake met een warm mes, dat gaat netter door de chocolade

Met de kersen er bovenop vallen de golven gelukkig niet zo op ;)) en de Donauwelle smaken heerlijk!