Icon en

Divali - Lichtfeest

uit de serie Wereld vol feesten!
Info, Prentenboek en Divali
Divali lichtfeest home

Divali - Lichtfeest
Serie: Prikbord
Auteur: Nancy Dickmann
Illustrator: diverse fotografie agencies
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Virgi Smits
Verschenen: augustus 2014
Uitgeverij: Corona Ars Scribendi
EAn: 9789461751973
Prijs: € 11.00 (HC)
Leeftijd: 4 - 12 jaar

Divali - Lichtfeest is een mooi boekje om onze mini-monstertjes bekend te maken met één van de grote feesten op de wereld. Op school zijn kindjes die geen Kerstmis vieren maar wel Divali, Chanoeka of het Suikerfeest. We willen graag dat onze kleinsten al vroeg leren ieder feest te respecteren, zodat ze - als ze groot zijn - begrip voor de cultuur van alle mensen hebben.

Divali lichtfeest 01
Divali lichtfeest 02
Divali lichtfeest 03

De boeken uit de serie Prikbord zijn in veel schoolbibliotheken te vinden, waar ze vaak gelezen worden. De simpel gehouden tekst is geschikt voor zowel de kleuters in groep 1 als voor oudere basisschoolleerlingen. Met de mooie kleurenfoto's in het boek wordt duidelijk geïllustreerd hoe het feest gevierd wordt, wat de achtergronden zijn en wat de belangrijkste onderdelen zijn.

Divali lichtfeest 04
Divali lichtfeest 05

Achterin de boeken staat een verklarend lijstje van misschien onbekende woorden. Voor de kleinsten is er een pagina met 4 zoekopdrachten. Dan is er nog een informatiepagina voor ouders en leerklrachten en één met aangeraden literatuur en websites voor wie meer wil weten over Divali of het hindoeïsme. Al met al een interessant en educatief boek voor kinderen.

3 stralende sterren voor Diwali - Lichtfeest, van alle snazzie lezertjes!