Icon en

Divali-koekjes bakken

voor morgen!
Divali, Koekjes en Traktatie
Divali koekjes sidepic

Boodschappenlijstje voor 25 koekjes
150 gram zachte boter
150 gram fijne suiker
1 klein vrije uitloop bio-ei, kamertemp.
1 theelepel vanille-extract
250 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
225 gram bakkers poedersuiker
45 gram gepasteuriseerd eiwit
1 theelepel citroensap
voedings-kleurstof

Divali koekjes sidepic

We bakken voor bijna elke feestelijke dag ons favoriete koekje, we willen dit ook graag voor Divali doen. Het deeg is snel gemaakt. Maar waar vind je een een koekjes-uitsteker voor dit mooie feest?

Gelukkig is er Koek-It, een online bakkersbenodigdhedenwinkel met heel veel koek-uitstekers, maar geen voor Divali. Wat ze wel hebben is een doe-het-zelf-setje! Dus supersnel maakten we zelf een uitsteker, supermakkelijk met de beschrijving (die bijgeleverd wordt) in de hand!

Zo bak je Divali-koekjes

Maak het deeg met onze PDF

Divali koekjes 01
Divali koekjes 02
Divali koekjes 03
Divali koekjes 04

Zo ziet zo'n setje er uit!

Pak het deeg uit de ijskast.

Strooi meel op je werkplek.

Kneed het deeg kort met de hand.

Divali koekjes 05
Divali koekjes 06
Divali koekjes 07

Steek de koekjes uit (het gaat super!).

Leg ze op de bakplaat met bakpapier.

Zet de koekjes 15 -30 minuten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht

Divali koekjes 08
Divali koekjes 09
Divali koekjes 10

Schuif de koekjes in het midden van de oven.

Bak ze in 8 - 10 minuten goudbruin.

Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Terwijl de koekjes afkoelen maken je mooie kleurtjes royal icing

Divali koekjes 11
Divali koekjes 12
Divali koekjes 13
Divali koekjes 14
Lege cel...
Lege cel...
Lege cel...
Lege cel...
Divali koekjes 15
Divali koekjes 16
Divali koekjes 17
Lege cel...
Lege cel...
Lege cel...
Divali koekjes 18
Divali koekjes 19
Divali koekjes 20
Divali koekjes 21
Lege cel...
Lege cel...
Lege cel...
Lege cel...
Divali koekjes 22
Divali koekjes 22
Lege cel...
Lege cel...

Fijne Divali!