Boodschappenlijstje voor 25 koekjes
150 gram zachte boter
150 gram fijne suiker
1 klein vrije uitloop bio-ei, kamertemp.
1 theelepel vanille-extract
250 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
225 gram bakkers poedersuiker
45 gram gepasteuriseerd eiwit
1 theelepel citroensap
voedings-kleurstof
We bakken voor bijna elke feestelijke dag ons favoriete koekje, we willen dit ook graag voor Divali doen. Het deeg is snel gemaakt. Maar waar vind je een een koekjes-uitsteker voor dit mooie feest?
Gelukkig is er Koek-It, een online bakkersbenodigdhedenwinkel met heel veel koek-uitstekers, maar geen voor Divali. Wat ze wel hebben is een doe-het-zelf-setje! Dus supersnel maakten we zelf een uitsteker, supermakkelijk met de beschrijving (die bijgeleverd wordt) in de hand!
Zo bak je Divali-koekjes
Maak het deeg met onze PDF
Zo ziet zo'n setje er uit!
Pak het deeg uit de ijskast.
Strooi meel op je werkplek.
Kneed het deeg kort met de hand.
Steek de koekjes uit (het gaat super!).
Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
Zet de koekjes 15 -30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Schuif de koekjes in het midden van de oven.
Bak ze in 8 - 10 minuten goudbruin.
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Terwijl de koekjes afkoelen maken je mooie kleurtjes royal icing
Fijne Divali!