SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Divali in my new home

door Shachi Kaushik & Aishwarya Tandon
Info, Engelstalig , Prentenboek en Divali
Divali in my new home sidepic

Divali in my New Home
Auteur: Shachi Kaushik
Illustrator: Ashwarya Tandon
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald in het Nederlands: niet
Gepubliceerd: september 2022
Uitgeverij: Beaming Books
ISBN13: 9781506484075
Prijs: € 15,06 (HC)
Leeftijd: 4 - 8 jaar

Divali in my new home sidepicll

Voor onze iets oudere mini-monsters is dit nieuwe prentenboek Diwali in my New Home, van Shachi Kaushik geweldig. Het verteld het verhaal van een meisje uit India dat met haar ouders naar de Verenigde Staten verhuist.

Het is een geen somber vluchtelingen-verhaal maar het maakt duidelijk hoe moeilijk het is om te verhuizen naar een ander werelddeel. Ook al wacht daar gelijk een fijn huis op je en zijn je ouders erg blij met alle nieuwe mogelijkheden, jij laat alles dat je kent achter. Denk alleen maar aan je opa's en oma's, de rest van je familie en je klas!

Divali in my new home 01
Divali in my new home 02
Divali in my new home 03

Ook al voelt Priya zich in het begin eenzaam en is het moeilijk om zonder verdriet aan 'thuis' te denken, je went wel sneller aan je nieuwe thuis als je ook nieuwe vrienden maakt. Gelukkig voor Prya wonen er allerlei mensen in haar buurt die het leuk vinden om elkaars achtergrond en gewoonten te leren kennen. En als er dan een feest te vieren valt komt alles goed!

De warme, gezellige illustraties van Ashwarya Tandon maken dit prentenboek een feestje om voor te lezen en met de monstertjes na te praten over dit mooie feest Divali. Jammer dat dit mooie prentenboek niet in het Nederlands vertaald is!

3 stralende sterren voor Diwali in my new home, van de mini-monsters en de voorlezers!