Icon en

De wintertuin

een reportage van de monstertjes
Info, Buiten spelen, Winter en Spelend leren

De mini-monsters zijn net als wij dol op de tuin, in elk seizoen zien ze wel iets moois of bijzonders buiten. Ze er aan gewend om met elk weertype naar buiten te gaan, dat doen we zelf ook. Bovendien spelen ze op school ook buiten, weer of geen weer!

Kralingse bos sidepic
Kralingse bos sidepicll

Eind februari was het nog even flink koud maar het plan om in de tuin een foto-reportage te maken zat stevig in de kleine hoofden. Ze houden ook veel van foto's, fotografie, foto's maken dan, niet zozeer zelf op de foto gaan :))

Wintertuin 01
Wintertuin 02
Wintertuin 03
Wintertuin 04

Vogels spotten doen we elke dag, we hebben onze foto's al eerder op snazzie laten zien. Maar de specht fotograferen wilde maar niet lukken. Misschien zijn kleine mensen minder bedreigend voor vogels  want de specht stond zo op de foto, bij de kleine monstertjes.

Eerst helemaal boven in de boom, toen de vogel net aankwam en daarna hangend aan de pot met vogelpindakaas. O kijk, duif op de dakrand, knip, hij staat er op. Vogel in volle vlucht? Ook geen probleem, je kan goed fotograferen of je kan het niet. ;))

Wintertuin 05
Wintertuin 06
Wintertuin 07

De foto van de sneeuwklokjes is een favoriet van Puk, hij vindt ze het mooist van alle bloembollen. Omdat ze wat magertjes opkwamen in de tuin zijn we even met hem naar het Kralingse bos gegaan. Daar bloeien sneeuwklokjes in overvloed.

Die heeft hij ook gefotografeerd, heel mooi, net als de krokussen, zie de foto's bovenaan. De andere bloemen en bessen op de foto zijn allemaal hier genomen, in de tuin. Inclusief de half opgegeten mini-tulpen.

Wintertuin 08
Wintertuin 09
Wintertuin 10
Wintertuin 11

De Helleborus doet het elk jaar fantastisch, de Skimmia ook en de bessen van de Dwergmispel zitten ook nog vrolijk aan de struik. We hebben zelfs paddenstoelen in de tuin. Die groeien op een afgezaagde boomstam en de monstertjes vinden ze prachtig! Ze kijken of er ook kabouters zijn, maar helaas.

Wintertuin 12
Wintertuin 13

In tuin hebben we vetbollen, pinda's en zonnebloempitten hangen, er is ook vogel-pindakaas (zeer geliefd!) en we strooien vogelzaad voor buitenvogels. Natuurlijk krijg je dan veel vogels op bezoek, we zien veel verschillende vogelsoorten.

Maar voor de vogels de tuin inkomen kijken ze eerst op veilige afstand of er geen ongewenst gezelschap in de tuin is. Die vogels zijn slim hoor en maar goed ook, want veel buren hebben katten. Tot nu toe gaat het gelukkig heel goed met de vogels, tot groot plezier van de monstertjes! Ze hopen dat jullie de foto's mooi vinden.

Fijne winter!