SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Deze pittige arrabiatasaus

is vegetarisch
Winter, Italiaans, Met verse groenten, Pasta en Sauzen
Arrabiata sauce sidepic

Boodschappenlijst
1 grote ui
1/2 rood pepertje
1 teentje knoflook
1 theelepel olijfolie
½ theelepel thijm
½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
½ theelepel (hot) paprika
100 ml balsamico + 1 eetlepel basterdsuiker
500 gram verse roma tomaten
2 blikken tomaten, 800 gram
zeezout & versgemalen peper, naar smaak
1 laurierblad
verse basilicumblaadjes

Arrabiata sauce home

De Arrabiata pastasaus smaakt in de winter exta lekker, want hij is nogal pittig. De pasta warmt je prettig op als je vanuit de kou in het donker thuis komt. Maar als er kleine kinderen mee-eten passen we altijd op met pittige kruiden, dus vul aan of neem af naar smaak, dat doen wij ook!

Zo maak je Arrabiata pasta saus

Arrabiata sauce 01
Arrabiata sauce 02
Arrabiata sauce 03
Arrabiata sauce 04

Hak de ui en het pepertje fijn.

Smoor ui, knoflook en peper in olijfolie.

Voeg de paprika, zeezout en versgemalen peper toe.

Doe er balsamico en suiker bij en laat het indikken.

Arrabiata sauce 05
Arrabiata sauce 06
Arrabiata sauce 07

Na een klein half uurtje is de balsamico ingedikt.

Hak intussen de tomaten in grove stukken.

Voeg alle tomaten aan het balsamico-mengsel toe.

Doe het laurierblaadje er ook bij, breng aan de saus kook en laat het 2 uur sudderen op een laag vuurtje.

Arrabiata sauce 08
Arrabiata sauce 09

Roer het af en toe door en wacht tot de saus is ingedikt.

Schep de saus in een schaal en bewaar hem afgedekt tot etenstijd.

Verwarm de saus in de magnetron en strooi er wat verse basilicum over. Je kunt deze saus ook prima invriezen.