SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

The Ocean Cleanup Interceptor

is in Rotterdam!
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Wetenschap

Er was eens een slimme TU-student (Technische Universiteit) in Nederland. Zijn naam is Boyan Slat en hij had een prachtige droom: wat als hij een soort vanger kon ontwerpen die alle plastic soep uit de oceanen viste. Hij dacht erover na, bleef ermee bezig, het liet hem niet meer los.

Het zou natuurlijk heel veel geld kosten om zijn idee te financieren maar ook daar had hij al over nagedacht, crowd funding, natuurlijk! De wereld liep warm voor zijn idee en The Ocean Cleanup was geboren!

Bij de eerste testfase waren er problemen met de uitvinding, waarop van alle kanten kritiek kwam. Wetenschappers die claimden er vanaf het begin al niet in te geloven, zeebiologen die zich bezorgd maakten over het meevangen van zeedieren die aan net onder de oppervlakte van de oceanen leven en zo meer. Maar Boyan Slat gaf niet op, hij zette alle zeilen bij om zijn droom te laten uitkomen en het lukte!

Inmiddels is de droom van Boyan Slat uitgekomen! Hij is geen student meer maar ondernemer en dagelijks worden er tonnen plastic uit de oceanen gevist. Maar er is meer nieuws: De Ocean Cleanup heeft er een uitvinding bij, de Ocean Cleanup Interceptor. Naast plastic uit de oceanen vissen doen ze nu hetzelfde in rivieren. Dit om te voorkomen dat het plastic de oceanen bereikt, dan hoeven ze ook geen oceaan-leven te verstoren.

Voor iedereen die dit - net als wij - een prachtige uitvinding en super interessant vinden willen we even laten weten dat je nu er alles van te weten kunt komen in Rotterdam. The Ocean Cleanup Interceptor ligt de hele winter in de haven van het Maritiem Museum in Rotterdam centrum, dus wij gaan zeker kijken!