Icon en

De Lentetuin

we zien nog veel vogelbezoek
Info, Lente en Moestuin
De lentetuin sidepic

De Duiven tiranniseren alle andere vogels die - net als zij - afkomen op de vogelvoeder-bakken in onze tuin. Zelfs de brutale Kauwen en de deftige  Eksters laten zich wegjagen door ze. De Kauwtjes verzinnen allerlei tactieken om toch mee te kunnen eten. Zo grappig om te zien!

We zetten een extra voerbakje op de tuintafel, omdat de meest tirannieke duif van de familie niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn. Maar te vroeg gejuicht door ons, want deze duif brengt meer en meer familieleden mee. ;))) Als we de tuindeur open doen om de duiven even weg te jagen, blijft de Tiran gewoon op de GFT-container zitten(!!), heerszuchtig om zich heen kijkend!

Lentetuin homepage

Met de lente op komst en meer zonneschijn verandert de tuin snel en moeten we nodig wat werk doen om alles netjes te maken. De monstertjes hebben er ook meer zin in, nu de zon weer zo vrolijk en helder schijnt.

De Clematis bloeit mooi lichtroze en de Spirea smetteloos wit. Zij zijn vroeg bloeiende struiken, prachtig om te zien na de winter. Beter dat de bloei afwisselt, zo zijn er in elke maand van het jaar weer nieuwe wondertjes te ontdekken.

Lentetuin 01
Lentetuin 02
Lentetuin 03
Lentetuin 04

Onze vrienden de vogels komen nog steeds bij ons op bezoek en zoals de Vogelbescherming ons vroeg, voeren we de vogels nog steeds licht bij. Omdat steeds meer tuinen worden omgetoverd tot buiten-woonkamers, is er met grote tegelterrassen, meubels en vloerkleden niet veel voedsel te vinden voor de wilde vogels.

Dus dragen wij ons steentje bij met struiken, die zowel als schuilplaats en als voedselvoorziening, dienen omdat er veel insecten in de struiken leven. Gras en aarde zodat ze wormen en andere heerlijke beestjes (voor vogels dan!) kunnen opgraven om op te eten. Met bloemen voor de bijen en vlinders proberen wij iedereen (inclusief onszelf) blij te maken met onze tuin.

Lentetuin 05
Lentetuin 06
De lentetuin 07

Op deze foto's zie je de heldergele Forsythia klokjes, de struik staat in nu bloei, het roze Prunus (Sierkers) boompje, dat vol met bloemknopjes zit en de Sering. Daar kijken we van op. want na een te rigoreuze snoei waren er twee jaar geen seringen meer te zien. We kijken er met veel plezier naar!

Lentetuin 05
Lentetuin 06
Lentetuin 07
Lentetuin 08

De Tulpen komen uit, net als de Narcissen en de Blauwe Druifjes. Zelfs de Maagdenpalmbloemetjes komen al voorzichtig voor de dag!

De lentetuin 12
Lentetuin sidepicll

De Sneeuwballen zijn al in bloei aan de struik, een beetje te vroeg, dat is waar, maar ze zijn er niet minder mooi om. De Winterbloeiende Viburnum bloeit nog steeds volop, maar niet meer aan de kalen takken. Elke dag komen er meer frisgroene blaadjes bij.

De lente is zo'n mooi seizoen in de tuin, we wensen je een fijne lente!