Icon en

De Kerstmisaurus

een magisch boek!
Winter, Fantasy, Geïllustreerd, Kerstmis en Grappig
De kerstmisaurus homepage

De Kerstmisaurus
Auteur: Tom Fletcher
Illustrator: Shane Devries
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Lidwien Biekman
Verschenen: December 2019
Uitgeverij: Billy Bones
ISBN13: 8710823006296
Prijs: € 15.00 (HC)
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Op dit moment lezen we in De Kerstmisaurus van het Britse 'wonderkind', bandlid van McFly, youtube vlogger en kinderboekenschrijver Tom Fletcher. De proloog in het boek was een beetje shocking voor onze jongere mini-monsters (de brandende mega-meteoriet die inslaat op aarde en al het leven doodt.)

Dit boek is totaal ongeschikt voor onze 4 jarigen, wat de 'vanaf' leeftijd is volgens bol.com. We vinden het leuk dat de monstertjes het verhaal op zich grappig vinden, maar zelf komen we er niet echt in. Misschien was de prentenboekversie voor onze mini-monstertjes beter geweest.

De tekeningen in dit boek zijn van de Australische (architectonische) illustrator Shane Devries. Ze zijn leuk en aansprekend, zijn Dino is cute en de kerstsfeer is in dit boek - ook zonder kleur - volop aanwezig!

De kerstmissaurus 01
De kerstmissaurus 02
De kerstmissaurus 03
De kerstmissaurus 04

Op dit moment is deel drie al uit, vanwege groot succes wordt het een serie. Wij laten het bij deel 1, want we zijn er niet kapot van. Er komen zoveel prachtige nieuwe boeken uit, die we liever aanschaffen, dan eindeloos voortborduren op een thema.

2 kerststerren voor de Kerstmisaurus, van luisteraartjes en de voorlezers!