SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De eerste maanlanding

in een Klein Gouden Boekje!
Engelstalig , Geschiedenis, Prentenboek en De Ruimte
The first moon landing home

The First Moon Landing
Auteur: Charles Lovitt
Illustrator: Bryan Sims
Serie: Mijn kleine Gouden Boekje
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: april 2019
Uitgeverij: Random House USA Inc.
ISBN13: 978052558007
Prijs: € 7.33 (HC)
Leeftijd: 4 - 7 jaar

Op 20 juli 1969 bracht de Amerikaanse Apollo 11 de eerste drie astronauten naar de maan. De eerste twee mensen die op de maan liepen waren de missie-commandant Neil Armstrong en piloot Buzz Aldrin. n het filmpje hierboven - uit 2010 - zie je de echte Buzz Aldrin zingen over de vlucht van zijn leven!


De derde astronaut was Michael Collins, commandant van de Apollo Command and Service Module. Het was zijn taak om met de Apollo 11 om de maan te cirkelen terwijl zijn collega's op de maan rondliepen. Doordat hij zelf geen voet op de maan zette is zijn naam relatief onbekend gebleven vergeleken met zijn twee collega-astronauten.

The first moon landing01
The first moon landing02
The first moon landing03
My little Golden Book About the First Moon Landing is een speciaal deeltje in de serie, om te herdenken dat de eerste maanlanding 50 jaar geleden plaats vond. Helaas alleen in het Engels maar de mini-monsters vinden het boekje geweldig!

Er wordt precies in verteld wat er toen allemaal gebeurde tijdens de Apollo 11 missie en hoe de hele wereld op televisie keek naar de mannen die op de maan liepen. Gewoon thuis, naar een tv die toen nog niet in kleur was. Hieronder twee filmpjes voor kids met veel interesse in ruimtevaart ;)

Twee gouden sterren voor Mijn Kleine Gouden Boekje over de eerste maanlanding!