SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De basilicum pesto

van Andrea Migliaccio
Italiaans, Met kaas en Bijgerecht
Basilicum pesto sidepic

De boodschappen
100 gram basilicumblaadjes
veel ijsblokjes!
25 gram pijnboompitten
1/8 teentje knoflook
snufje zeezout
75 ml extra virgin olijfolie
1 ijsblokje
25 gram Parmezaanse kaas
15 gram Pecorino Romano
 

Basilicum pesto home

In dit geweldige basilicum/pesto-recept wordt gemaakt met kaas, pittige Italiaanse kaas met een zoute ondertoon. Dat maakt deze pesto zo extra lekker!

Zo maak je de basilicum pesto

Basilicum pesto 01
Basilicum pesto 02
Basilicum pesto 03
Basilicum pesto 04
Weeg en was de basilicumblaadjes.
Breng een pan water met wat zout aan de kook.
Blancheer de basilicum in het hete water tot 1-2 minuten.
Koel de basilicum onmiddelijk in een schaal ijswater.
Laat de basilicum goed uitlekken
Basilicum pesto 05
Basilicum pesto 06
Basilicum pesto 07
Blend de basilcum glad met 1 ijsblokje.
en met de pitten, olie, knoflook en zout.
Rasp beide kaassoorten.
Basilicum pesto 08
Basilicum pesto 09
Roer beide kazen snel door de pesto.
Klaar, de pesto ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk!
Je wil nooit meer pesto uit een potje eten! Morgen maken we er tomatentaartjes mee.