SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De Adelaars van Rome

een coole stripserie
Stripboek en Young-adult boek en/of film
De adelaars van rome sidepic

De Adelaars van Rome
Writer/illustrator: Enrico Marini
Grafisch concept: Philippe Ravon
Serie: De Adelaars van Rome
Oorspronkelijk: Frans (Les Aigles de Rome)
Vertaald door: Van der Heide Produkties
Verschenen: deel 1 - februari 2008
Uitgeverij: Dargaud Benelux
ISBN13: 99789067939874
Prijs: € 10.50 (softcover)
Leeftijd: 16 jaar en ouder

De adelaars van rome sidepicll

De Adelaars van Rome is een prachtige serie van 5 stripboeken gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar niet voor mini-monstertjes. De serie is net als het klassieke Rome zelf, erg gewelddadig. Het verhaal van de stripserie is gebaseerd op de door de Romeinen verloren veldslag bij het Teutoburgerwoud.

*Wikipedia citaat:
Deze veldslag - bij de mislukte Romeinse poging opper-Germania te onderwerpen - werd uitgevochten tussen enerzijds drie Romeinse legioenen en anderzijds een daartegen opgetrokken coalitie van minstens vier Germaanse stammen, onder leiding van de Germaanse edelman en aanvoerder Arminius. De Slag bij het Teutoburgerwoud leidde een zevenjarige oorlog in, aan het eind waarvan de Rijn gedurende ruim vier eeuwen als grens van het Romeinse Rijk werd vastgelegd.*

De adelaars van rome 01
De adelaars van rome 02
De adelaars van rome 03
De adelaars van rome 04

Nu vermoed je misschien al dat twee beste vrienden tegenover elkaar komen te staan, door liefde, verraad en strijd in het Romeinse rijk en dan heb je gelijk. Alles plastisch beschreven en getekend in de mooi cleane tekenstijl van Enrico Marini in een spannend verhaal. Voor de stripliefhebber van dit genre zijn deze boeken zeker een aanwinst!

3 briljante sterren voor De Adelaars van Rome (de serie), van onze YA lezers!