SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Crostini met heirloom tomaten

en twee soorten kaas
Verjaardag, Belegd Broodje, Italiaans, Met kaas, Met verse groenten en Picknickgerechten
Ricotta tomato crostini  sidepic

Boodschappenlijstje
afbak ciabatta broodjes, gesneden
250 gram gemengde heirloom-tomaatjes
1 eetlepel extra vergine olijfolie, plus extra
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook, gepeld
250 gram ricottakaas, kamertemperatuur
150 gram Parmigiano Reggiano, geraspt

Ricotta tomato crostini sidepicll

Bij de lunch, als snack of bij trek in een tussendoortje een Italiaanse tomaten-crostini smaakt altijd lekker. Hier houdt iedereen van deze Italiaanse toast met een kaas en tomaat combinatie, misschien jullie ook. :))

Zo maak je een Ricotta Crostini met gemengde heirloom tomaatjes

De voorbereiding

Ricotta tomato crostini 01
Ricotta tomato crostini 02
Ricotta tomato crostini 03
Ricotta tomato crostini 04

Bak de broodjes af zoals op de verpakking staat.

Was de tomaatjes en laat ze goed uitlekken.

Verwarm de grillplaat voor en bestrijk licht met olijfolie.

Schud de tomaten om met olie en bak ze in de koekenpan.

Ricotta tomato crostini 05
Ricotta tomato crostini 06
Ricotta tomato crostini 07

Wacht tot de tomaten openbarsten.

Breng ze op smaak met zeezout en peper.

Neem ze van het vuur als het sap vrijkomt.

Dit hele proces duurt ongeveer 8 minuten, zet dan de tomaten opzij

Ricotta tomato crostini 08
Ricotta tomato crostini 09
Ricotta tomato crostini 10
Ricotta tomato crostini 11

Snij het brood in schijfjes.

Bedruppel het brood met olijfolie.

Grill het op de hete plaat.

Draai het brood en druppel weer.

Gril het brood tot het goudbruin is en je donkere grillstreepjes aan beide kanten ziet

Ricotta tomato crostini 12
Ricotta tomato crostini 13
Ricotta tomato crostini 14

Wrijf het brood in met knoflook.

Besmeer royaal met ricotta kaas.

Rasp de Parmigiano Reggiano.

Ricotta tomato crostini 15
Ricotta tomato crostini homepage

Schep de tomaten en het sap op de crostini.

Bestrooi de crostini tot slot  met Parmigiano Reggiano.

Buon appetito!