Boodschappenlijstje
afbak ciabatta broodjes, gesneden
250 gram gemengde heirloom-tomaatjes
1 eetlepel extra vergine olijfolie, plus extra
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook, gepeld
250 gram ricottakaas, kamertemperatuur
150 gram Parmigiano Reggiano, geraspt
Bij de lunch, als snack of bij trek in een tussendoortje een Italiaanse tomaten-crostini smaakt altijd lekker. Hier houdt iedereen van deze Italiaanse toast met een kaas en tomaat combinatie, misschien jullie ook. :))
Zo maak je een Ricotta Crostini met gemengde heirloom tomaatjes
De voorbereiding
Bak de broodjes af zoals op de verpakking staat.
Was de tomaatjes en laat ze goed uitlekken.
Verwarm de grillplaat voor en bestrijk licht met olijfolie.
Schud de tomaten om met olie en bak ze in de koekenpan.
Wacht tot de tomaten openbarsten.
Breng ze op smaak met zeezout en peper.
Neem ze van het vuur als het sap vrijkomt.
Dit hele proces duurt ongeveer 8 minuten, zet dan de tomaten opzij
Snij het brood in schijfjes.
Bedruppel het brood met olijfolie.
Grill het op de hete plaat.
Draai het brood en druppel weer.
Gril het brood tot het goudbruin is en je donkere grillstreepjes aan beide kanten ziet
Wrijf het brood in met knoflook.
Besmeer royaal met ricotta kaas.
Rasp de Parmigiano Reggiano.
Schep de tomaten en het sap op de crostini.
Bestrooi de crostini tot slot met Parmigiano Reggiano.
Buon appetito!