Icon en

Cranberry Blondies

zijn erg lekker!
Met ei, Amerikaans, Winter en Gebak
Cranberry blondies sidepic

Boodschappenlijstje
250 g witte chocolade
250 g boter
150 g gedroogde cranberries
100 g bloem
1 theelepel bakpoeder
280 g basterdsuiker
5 vrije uitloop eieren

Cranberry blondies sidepicll

In de winter zijn er genoeg verse cranberries (vossenbessen) te krijgen maar voor deze blondies hebben we gedroogde cranberries nodig. Je vind ze in elke supermarkt in Nederland. Gezond & lekker!

Zo maak je Cranberry Blondies
Verwarm de oven voor op 200°C en hak de chocolade grof.

Cranberry blondies 01
Cranberry blondies 02
Cranberry blondies 03
Cranberry blondies 04

Smelt chocola en boter au bain marie.

Zeef bloem en bakpoeder in een grote kom.

Voeg de suiker aan het meelmengsel toe.

Roer meel, bakpoeder en suiker goed door elkaar.

Cranberry blondies 05
Cranberry blondies 06
Cranberry blondies 07

Klop de eieren los.

Neem de chocola van het vuur.

Roer het stevig door de meelmix.

Cranberry blondies 08
Cranberry blondies 09
Cranberry blondies 10
Cranberry blondies 11

Vouw de eieren ook er in.

Tot het beslag glad en glanzend is.

Roer de cranberry erdoor.

Leg bakpapier in het bakblik

Cranberry blondies 12
Cranberry blondies 13
Cranberry blondies 14

Schenk het beslag in het bakblik.

Bak de cake 20 - 25 minuten.

Laat de cake in het bakblik helemaal afkoelen.

Check voor je de cake uit de oven haalt of de randen stevig aanvoelen maar in het midden hoort hij dan nog enigzins zacht te zijn.

Cranberry blondies 15
Cranberry blondies home

Snij de cake in gelijke vierkantjes.

Bestrooi de Cranberry Blondies licht met poedersuiker.