SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Chouquettes

een klein frans gebakje
Gebak, Frans en Dessert
Chouquettes sidepic

Boodschappenlijstje voor 25 chouquettes
125 ml water
1 theelepel suiker
45 g ongezouten boter, in kleine blokjes
65 g bloem
snufje zout
2 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
parelsuiker (ook wel greinsuiker genaamd)
chocolade knoopjes
Glazuur: 1 eidooier + 1 theelepel melk

Chouquettes sidepicll

De Franse Chouquettes zijn eigenlijk miniatuur soesjes, zonder slagroom maar met parelsuiker bestrooid. In Frankrijk worden ze meestal na de maaltijd gegeten maar wij maken ze graag bij onze koffie of thee. De mini-monsters houden van elk gebak maar als het klein en veel is zijn ze er helemaal dol op. Om het toch niet teveel te maken spuiten wij er kleine rozetjes van, zo schattig! Maar je kunt ze ook traditioneel maken, dan maak je met twee lepels hoopjes deeg op de bakmat.

Zo maak je chouquettes

Verwarm de oven voor op 200°C.

Chouquettes 00
Chouquettes 01
Chouquettes 02
Chouquettes 03

Bekleedt de bakplaat met een bakmat of bakpapier.

Doe water, boter, suiker, zout in een pan.

Smelt de boter op medium vuur.

Roer het gesmolten botermengsel even goed door.

Chouquettes 04
Chouquettes 05

Voeg alle bloem toe, roer tot het deeg loslaat van de kanten.

Neem de pan van het vuur, laat het deeg enkele minuten afkoelen.

Chouquettes 06
Chouquettes 07
Chouquettes 08
Chouquettes 09

Klop de eieren 1 voor 1 stevig door het deeg.

Klop tot het deeg glad en glanzend is.

Schep het desgewenst over in een spuitzak.

Spuit kleine rozetten van deeg op de bakmat

Chouquettes 10
Chouquettes 11
Chouquettes 12

Klop de eidooier met de melk.

Strijk het op de chouquettes en bestrooi ze met parelsuiker.

Bak de chouquettes in 10 - 15 minuten lichtbruin.

Chouquettes 13
Chouquettes homell

Laat de chouquettes even afkoelen op de bakmat.

Nu gaan we er gezellig thee of koffie bij drinken!