De boodschappen
80 gram boter
200 ml slagroom
300 gram pure chocolade
1 theelepel instant koffiepoeder
4 eetlepels Grand Marnier of naar smaak
6 eetlepels cacao
Dit simpele recept om zelf thuis chocolade truffels te maken is echt iets voor snazzie. Niet met de kids dit keer, want er gaat Grand Marnier in. Maar met ze, want de truffels zijn lekkere cadeautjes om mama en/of oma mee te verrassen!
Zo maak je 32 chocolade truffels
Vermeng de boter met de room op een laag pitje.
Hak intussen de chocola in grove stukken.
Doe de chocoladestukken in een hittebestendige kom.
Breng de botermix aan de kook en roer het door.
Schenk de botermix over de chocolade.
Voeg er de koffiepoeder aan toe.
Klop alles stevig door elkaar.
Vul een schaal met ijsblokjes en een laagje koud water en zet daar de schaal met het chocolademengsel in
Klop het chocolademengsel stevig tot het dikker wordt (+/- 5 min.).
Doe de Grand Marnier erbij en klop het goed door.
Schep het mengsel als te vormen is in een spuitzak.
Spuit truffels op een bakblik dat met bakpapier bedekt is.
Zet het bakblik een paar uur in de ijskast.
Rol de koude truffels door de cacao.
Zorg ervoor dat ze rondom bedekt zijn.
Nu eerst even proeven met een kop thee erbij en dan wat truffels mooi inpakken, voor je speciale cadeautje. Super lekker zijn ze!