SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Brazo de gitano (banana)

Spanje's meest geliefde taart
Met slagroom, Spaans, Met vers fruit en Taart
Brazo de gitano banana side

Brazo de gitano banana

ingrediënten voor de cake
bakspray, om in te vetten
125 gram bloem
4 grote vrije uitloop eieren
100 + 45 gram fijne suiker
25 gram lichtbruine basterdsuiker
30 ml warm water
1 zakje vanillesuiker

Brazo de gitano banana

ingrediënten voor de bananenroom
3 kleine rijpe bananen
30 gram lichtbruine basterdsuiker
200 ml slagroom
2 eetlepels bruine rum (optioneel)
50 gram witte chocolade (optioneel)

Lees meer http://josepizarro.com/

Dit recept voor Brazo de gitano van de briljante Spaanse chef José Pizarro wijkt af van het klassieke recept door dat er bananen in zijn verwerkt.  De kleine José kreeg deze taart elk jaar op zijn verjaardag, zelfgebakken door zijn moeder. Dit recept betekent dus veel voor hem en dat proef je.

Deze taart wordt in heel Spanje bij elke feestelijke gelegenheid gegeten, bij de koffie of als dessert. Vaak wordt de 'zigeuner arm' - zoals hij in het Nederlands vertaald zou heten - gevuld met gele custard en aarbeien(jam).

Omdat het een heel oud is recept heeft inmiddels elke streek er zijn eigen variatie op gemaakt. Snazzie's variatie (beetje brutaal) bestaat uit geen prakje banaan maar schijfjes en geen poedersuiker maar witte chocoladeschaafsel als garnering. 

De Brazo de Gitano is serieus lekker en heel gemakkelijk te maken, dus probeer het! Zo maak je hem

Verhit de oven voor op 190°C, leg ingevet bakpapier op een bakblik.

Brazo de gitano banana 01
Brazo de gitano banana 02
Brazo de gitano banana 03
Brazo de gitano banana 04
Mix de eieren met 100g suiker en bruine suiker in een grote kom
Klop tot het dik is als mousse, klop er warm water en vanille erdoor. 
Zeef de bloem in 1/3 delen tegelijk bij het beslag.
Schep het meel elke keer snel en luchtig door het mengsel.
Brazo de gitano banana 05
Brazo de gitano banana 06
Brazo de gitano banana 07
Giet het beslag in het bakblik, beweeg heen en weer tot het beslag tot in de hoeken loopt.
Bak de cake 12-15 minuten, tot hij sponzig aanvoelt en de hoeken loslaten.
Strooi de overgebleven fijne suiker op bakpapier, kiep de cake er op, verwijder het bakpapier. 
Brazo de gitano banana 08
Brazo de gitano banana 09
Brazo de gitano banana 10
Brazo de gitano banana 11
Leg een vochtige theedoek op de cake en laat hem afkoelen.
Klop de slagroom wel dik maar niet stijf, dat heet lobbig.
Roer de bruine suiker in de rum tot de suiker is opgelost.
Voeg het mengsel bij de slagroom en klop het stijf.
Brazo de gitano banana 12
Brazo de gitano banana 13
Brazo de gitano banana 14
Snij harde randjes af en snij de cake recht.
Strijk een dikke laag room uit over de cake.
Snij de bananen in lange schijfjes.
Brazo de gitano banana 16
Brazo de gitano banana 17
Brazo de gitano banana 18
Brazo de gitano banana 19
Leg de banaanschijfjes op de room en rol de cake op.
Strijk dik slagroom op de buitenkant van de rol.
Schaaf royaal witte chocola over de cake.
Laat de cake een half uurtje opstijven in de ijskast.
Brazo de gitano banana sidell
Brazo de gitano banana 20
Brazo de Gitano Banana, José Pizarro, we love you!