SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Blauw, ik hou van jou

een belangrijk verhaal voor jonge kinderen
Wetenschap, Recyclen, Prentenboek en Dierenboek
Blauw  ik hou van jou homepage

Blauw, ik hou van jou
Auteur/Illustrator: Barroux
Oorspronkelijke taal: Frans
Vertaling uit het Engels: Irene Kunst
Verschenen: augustus 2022
Uitgeverij: Rubinstein Publishing B.V.
ISBN13: 9789047629399
Prijs: € 15.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Blauw  ik hou van jou sidepic

We lezen een prachtig prentenboek voor aan de monstertjes, gemaakt door Barroux, het heet Blauw, ik hou van jou.  Een belangrijk prentenboek is het ook, speciaal voor kinderen. Het verhaal gaat over de plastic-vervuiling van de oceanen, dat vreselijke vormen aanneemt.

Deze vervuiling bedreigt al het dierenleven in de oceaan en in het bijzonder de walvissen.  Achterin het boek legt Barroux uit hoe wij allemaal kunnen helpen. Dat doen we graag want het is erg belangrijk, er is al laaaaang genoeg over gepraat!

Blauw  ik hou van jou 01.
Blauw  ik hou van jou 02.
Blauw  ik hou van jou 03.

De prentenboeken van Barroux lezen we heel graag voor! Of het boek over vluchtelingen en migratie gaat of over de bomen of de oceanen, zijn verhalen komen goed binnen bij onze monstertjes. Heel fijn, want de tijd verstrijkt en er wordt lang niet genoeg gedaan om de aarde mooi en gezond te houden voor haar bewoners, en in het bijzonder voor onze kleintjes. Dat is toch wat elke ouder wil!

3+ schitterend stralende sterren voor Blauw, ik hou van jou, van de kleine monstertjes en hun voorlezers!