Icon en

Bhuteljni

Heerlijke jambroodjes uit Slovenië
Met chocolade, Gebak en Europees
Slovenia bhuteljni side

De boodschappen
10 vellen bladerdeeg 12x12cm
diverse smaken jam
chocolade
1 losgeklopt, vrije uitloop ei
poedersuiker naar smaak

Slovenia side pic

In Slovenië wordt Bhuteljni gegeten, een deegflapje gevult met jam of chocolade. Voor bakken met de kids het een makkelijke keuze, we gaan de  de flapjes maken ;)

Na een vrolijke start mislukt het deeg glorieus! Kan gebeuren, misschien is het de Google vertaling uit het Sloveens of ligt het aan ons. Alles gecheckt en  opnieuw begonnen, na opnieuw 1.5 uur rijzen weer klef deeg. Een platte deegplak, geen mooi gerezen luchtig deeg. Zo jammer!!!

Kant & klaar bevroren bladerdeeg zit hier altijd in de vriezer. Het is een noodgreep maar de mini-monsters vinden onze Bhuteljni superlekker! Het originele recept kun je downloaden. Laat je het weten als het jou wel lukt?

Zo maken wij Bhuteljni

Slovenia bhuteljni 01
Slovenia bhuteljni 02
Slovenia bhuteljni 03
Slovenia bhuteljni 04
Ontdooi het bladerdeeg.
Schep 3 eetl. jam op het deeg.
Gebruik allerlei smaken jam.
En kleine stukjes chocolade.

Verwarm de oven voor op 200°C

Slovenia bhuteljni 05
Slovenia bhuteljni 06
Slovenia bhuteljni 07
Vouw de flapjes dicht met water.
Bestrijk ze met ei en bak ze 20-25 minuten.
Laat de goudbruin gebakken flapjes afkoelen.
Slovenia bhuteljni 08
Slovenia bhuteljni 09
Bestrooi de Bhuteljni met poedersuiker.

Er wordt gestreden om de met chocola gevulde, wij vinden jam lekker.

Dober tek!