SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ballerina Dreams

een waargebeurd verhaal
Engelstalig , Prentenboek, Dans, Kunst en Informatief en leerzaam
Ballerina dreams home

Ballerina Dreams
Auteurs: Michaela & Elaine Deprince
Illustrator: Ella Okstad
Originele taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: april 2017
Uitgeverij: Faber & Faber
ISBN13: 780571329731
Prijs: € 8.79 (Paperback)
Leeftijd: 7 jaar en ouder

Ballerina Dreams (Ballerina Dromen) is een mooi boekje met het waargebeurde levensverhaal van Michaela Deprince, verteld door haarzelf en haar adoptie-moeder. Michaela werd geboren in Sierra Leone, een land in oorlog, waar ze haar beide ouders verloor. In het weeshuis kreeg Michaela al snel een vriendinnetje. Toen er een echtpaar uit de Verenigde Staten naar het weeshuis kwam adopteerden ze beide kleine meisjes. Zo verhuisden ze naar Amerika.

Zo begint het verhaal van Michaela (in het heel kort) maar als je verder leest leer je dat ze een fantastisch leven krijgt, dat al haar dromen uitkomen. Ze krijgt haar dansopleiding in de Verenigde Staten, verhuist naar Nederland want ze wordt een Prima Ballerina bij Nationale Opera & Ballet in Amsterdam, ambassadeur voor War Child en nog veel meer. Kijk maar op haar geweldige website, daar kun je het allemaal lezen. En (echt heel leuk) je kunt haar in het echt zien dansen, in Amsterdam!

Ballerina dreams 01
Ballerina dreams 02
Ballerina dreams 03
Ballerina dreams 04

De grappige illustraties in het boek zijn gemaakt door de Noorse Illustrator Ella Okstad. Zij brengt het verhaal van de twee kleine meisjes tot leven met haar schattige tekeningen. Echt een bijzonder boek om voor te lezen of om cadeau te geven.

Voor jong volwassenen is er ook een speciale YA-uitgave van het levenverhaal van Michaela Deprince. In de Nederlandse vertaling heet het boek: Ze noemden me Duivelskind, in het Engels Hope In A Ballet Shoe. Warm aanbevolen!

3 schitterend stralende sterren voor Ballerina Dreams!