SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bak zelf Challa

een heerlijk vlechtbrood
Brood bakken, Met ei en Chanoeka
Challa sidepic

Boodschappenlijst
400 gram witte tarwebloem
50 gram rietsuiker
7 gram gedroogde instant gist
½ theelepel zout
40 ml plantaardige olie
2 grote vrije uiloop bio-eieren,
1 grote vrije uiloop bio-eidooier
maanzaad (optioneel)

Challa sidepicll

Vandaag een recept voor een erg lekker vlechtbrood, voor Chanoeka of elke andere familiebijeenkomst :)) Het brood is makkelijk te maken, het ziet er echt schitterend uit, er kunnen veel mesen van mee-eten en het is heel erg lekker. We beginnen snel!

Zo maak je Challa

Challa 01
Challa 02
Challa 03
Challa 04

Weeg het meel af.

Doe het in een grote kom.

Maak een kuil in het midden.

Doe de suiker er in.

Strooi aan de ene kant gist op het meel en schep het zout aan de andere kant

Challa 05
Challa 06
Challa 07

Wrijf met je vingertoppen alles doorelkaar.

Doe de olie, dooier en 1 ei in een andere kom.

Klop het eimengsel los.

Challa 08
Challa 09
Challa 10
Challa 11

Maak een kuil en schenk het eimengsel er in.

Hark het met een vork door elkaar.

Kneed het dan met je handen.

Mix het tenslotte 10 minuten in de standmixer.

Het deeg hoort nu glad en elastisch te zijn

Challa 12
Challa 13
Challa 14

Dek het af met een warme, vochtige theedoek.

Laat het deeg zo 2 uur rijzen.

Kiep het deeg uit de kom op ingevet papier.

Challa 15
Challa 16
Challa 17
Challa 18

Druk het deeg plat met de hiel van je hand.

Verdeel het in 3 min of meer gelijke stukken.

Rol er slangen van en maak er een nette vlecht van.

Bedek met vershoudfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C of 180°C hetelucht

Challa 19
Challa 20
Challa 21

Klop het laatste ei los en strijk het op de vlecht.

Herhaal dit voor het in de oven gaat.

Bak de Challa in 30-35 minuten goudbruin.

Laat het brood eerst op de bakplaat en dan op een rooster afkoelen

Challa 22
Challa sidepicll

Snij het brood als het op kamertemperatuur is.

Lekker met boter en jam!

Fijne Chanoeka!