Icon en

Bak een gemarnerde cake

in een chocolade jasje
Nederlands, Met chocolade, Winter en Gebak
Marbled cake in chocolate sidepic

Boodschappenlijstje
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
4 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile essence
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
2 eetlepels cacao
125 gram Tony’s pure chocolade

Marbled cake in chocolate sidepicll

Zo maak je een marmer-cake met chocolade
Verwarm de oven voor op 175°c en plaats het rooster in het midden van de oven.

 

Marbled cake in chocolate 01
Marbled cake in chocolate 02
Marbled cake in chocolate 03
Marbled cake in chocolate 04

Vet een cakevorm in.

Strooi er bloem over.

Mix boter en suiker romig.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

Marbled cake in chocolate 05
Marbled cake in chocolate 06
Marbled cake in chocolate 07

Mix de vanille er door.

Vouw al het meel in het botermengsel.

Schep snel de melk er door.

Verwarm de oven voor tot 175°C

Marbled cake in chocolate 08
Marbled cake in chocolate 09
Marbled cake in chocolate 10
Marbled cake in chocolate 11

Verdeel het beslag in twee helften.

Zeef de cacao bij één helft.

Roer het stevig door.

Schep het om en om in de vorm.

Marbled cake in chocolate 12
Marbled cake in chocolate 13
Marbled cake in chocolate 14

Marmer het beslag met een houten prikker.

Bak de cake in 45 - 55 minuten gaar.

Laat de cake in de vorm afkoelen.

Marbled cake in chocolate 15
Marbled cake in chocolate 16
Marbled cake in chocolate 17
Marbled cake in chocolate 18

Smelt de chocola au bain marie.

Draai de schaal zodat alles smelt.

Strijk de chocola op de cake.

Laat het harden in de ijskast.

Marbled cake in chocolate 19
Marbled cake in chocolate home

Serveer de cake optioneel met fruit er bij.

Aangesneden ziet de cake er mooi uit.

En het meest belangrijk, hij smaakt heerlijk!