SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Asterix en Obelix

De papyrus van Caesar
Frans en Stripboek
Asterix   obelix sidepic

De papyrus van Caesar
Auteur: Jean-Yves Ferri
Illustrator: Didier Conrad
Serie: Asterix and Obelix 36
Oorspronkelijke taal: Frans
Vertaald door: Frits van der Heide
Verschenen: oktober 2015
Uitgeverij: Les Editions Albert René
ISBN13: 9782864972723
Prijs: € 6.95 (paperback)
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Asterix   obelix sidepicll

Het lijkt ons misschien vreemd maar er zijn mensen die Asterix & Obelix niet kennen. Wij - en velen met ons - kennen het grappige duo al jaren. Niet alleen de uitvergrote Romeinen zijn supergrappig maar de zelfspot van de Galliërs is ook geweldig. De strip van René Goscinny, schrijver & Albert Uderzo, illustrator, verscheen voor het eerst in 1959, in een tijdschrift. Daarna volgden de stripboeken al snel. Beiden zijn niet meer in leven.

Maar gelukkig bestaan de karakters in stripvorm nog wel, een nieuw team heeft de stripverhalen overgenomen. Jean-Yves Ferri (schrijver) en Didier Conrad (illustratie) hebben inmiddels 3 verhalen op hun naam staan - met groot succes. Hun eerste boek, De papyrus van Caesar, staat vandaag op snazzie.  De nieuwe boeken doen niet echt onder voor de originele stripverhalen, muv een paar vreemde naamsveranderingen voor bekende figuren. De typisch Franse humor die over de hele wereld begrepen en gewaardeerd wordt is door hun bewaard gebleven.

Asterix   obelix 01
Asterix   obelix 02
Asterix   obelix 03
Asterix   obelix 04

Grappig is dat als je op reis bent je overal de boeken van Asterix & Obelix tegenkomt, wij hebben de strips - behalve in het Nederlands - inmiddels in het Fries :) ; Frans; Engels; Duits; Italiaans; Spaans; Latijn; Grieks en Noors en misschien vergeet ik er nog. Zo leuk, je begrijpt het al, de snazzielezertjes zijn echte fans!

3 briljant schitterende sterren voor Asterix en de papyrus van Caesar!