SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Arboretum Trompenburg Rotterdam

onze speurtocht naar paddenstoelen
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Herfst
Arboretum trompenburg sidepic

Trompenburg, tuinen en arboretum
Honingerdijk 86 (beneden)
3062 NX Rotterdam

Telefoon: 010 – 233 01 66
E-mail: tuin@trompenburg.nl

Openingstijden april t/m oktober
Maandag: 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag - zondag: 10.00 - 17.00 uur

Meer informatie over reserveren

Arboretum trompenburg sidepicll

Door Covid-19 is het niet makkelijk om leuke vakantie-uitjes te plannen, omdat we alle indoor aktiviteiten willen vermijden nu. Gelukkig wonen we niet ver van het Arboretum Trompenburg en in de herfst zijn de tuinen schitterend (wel eerst even reserveren!). Onze Puk wil graag speuren naar paddenstoelen en dan zit je bij Trompenburg goed!

Voor minimonstertjes is er in de herfstvakantie t/m 25 oktober ook nog een Schattenjacht (een superleuke speurtocht). Voor € 2.50 extra kunnen ze meedoen en tegelijk steun je het Arboretum, in deze moeilijke tijd.

Arboretum trompenburg 01
Arboretum trompenburg 02
Arboretum trompenburg 03
Arboretum trompenburg 04

Net binnen zet Puk gelijk de vaart er in. Hij weet waar je moet zoeken en ja hoor, het duurt niet lang of we zien de eerste paddenstoelen al! We zien gelukkig ook wat bekende soorten, zoals de rood-bruine Biefstuk Paddenstoel en op foto het Elfenbankje. De Biefstuk Paddenstoel is ook een favoriet van Puk, direct na de Vliegenzwam!

Arboretum trompenburg 05
Arboretum trompenburg 06
Arboretum trompenburg 07

Puk is opgetogen, er zijn zoveel verschillende soorten paddenstoelen te vinden hier! Hij weet dat ze vooral op en onder bomen groeien. Hij inspecteert elke boom (en er zijn er veel hier) en ligt veel op zijn buik om onder de bomen te speuren. Jammer dat we onze paddenstoelen-herkenningskaart zijn vergeten mee te nemen. Geen idee hoe deze paddenstoelen allemaal heten...

Arboretum trompenburg 08
Arboretum trompenburg 09
Arboretum trompenburg 10
Arboretum trompenburg 11

Er zijn boomstronken met massa's paddenstoelen (?) er op en dan vinden we een enkele geschubde inktzwam op een van de paden. Als we dan ook nog  een pas opgekomen Vliegenzwam vinden is het geluk van Puk compleet. Over twee dagen wil hij weer komen, kijken of de Vliegenzwam al groot wordt.

We zien paddenstoelen in alle vormen en kleuren en ze zijn echt prachtig om te zien. Wij kijken ook graag naar boven, waar de prachtige herfstkleuren te zien zijn maar daar zijn we niet voor gekomen vindt Puk, dus we gaan weer verder.

Arboretum trompenburg 12
Arboretum trompenburg 13
Arboretum trompenburg 14

Geschubde inktzwam

?

Geel koraalzwammetje

Arboretum trompenburg 15
Arboretum trompenburg 16
Arboretum trompenburg 17
Arboretum trompenburg 18

Ook in de herfst vind je hier prachtige bloemen, niet zoveel als in de zomer maar toch. De naam van de paarse struikjes weten we niet maar ze kleuren zo mooi fel tussen de afgevallen bladeren. De eenden zwemmen ook vrolijk tussen de herfstblaadjes, ze hebben er niets van. Dan zien we dat er al vuurrode bessen aan de hulst zitten en schitterende Dahlia's in vele kleuren, deze kleur vonden we het mooist!

Arboretum trompenburg 19
Arboretum trompenburg 20

We vinden Elfenbankjes en nog een onbekende soort paddenstoelen maar we stoppen, want het blog wordt veel te lang. Ga vooral zelf kijken met de kids, deze tuinen zijn zo mooi in de herfst. Het is heerlijk buiten in deze tijd van het jaar en al is het theehuis niet open, je kunt wel een warme drank meenemen.

De schatten die je tijdens je wandeling vindt daar krijg je nog veel plezier van. Wij knutselen er van alles mee, zoals je morgen al en de komende maanden kunt zien op snazzie!

Fijne herfstvakantie!

Twee dagen later

Vier dagen later

Arboretum trompenburg 22
Arboretum trompenburg 23

Daar zijn ze dan eindelijk...rood met witte stippen! Ga maar snel zelf kijken, nu het nog herfstvakantie is!